Το ύστατο χαίρε στον 31χρονο αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη θα αποτίσουν σήμερα τα μέλη της οικογένειάς του, οι συνάδελφοί του αλλά και ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ενημερώνει το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο υπαρχιφύλακας της ΥΑΤ τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα σε επεισόδια στου Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου και πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή επί 19 ημέρες στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Διαβάστε ακόμα: Σέρρες: Θρηνεί το χωριό του 31χρονο αστυνομικού που έχασε τη ζωή του στα επεισόδια στου Ρέντη


Το συγκλονιστικό σήμα για την επίσημη ενημέρωση του χαμού του 31χρονου Γιώργου Λυγγερίδη

Το κλίμα είναι εξαιρετικά φορτισμένο. Οι συνάδελφοί του βρίσκονται σε αναβρασμό αλλά ταυτόχρονα και σε μεγάλη θλίψη. Χαρακτηριστικό ήταν το σήμα του επικεφαλής της υπηρεσίας, το οποίο διαβίβασε μέσω της συχνότητας των ασυρμάτων των διμοιριών.

Ήταν ουσιαστικά η επίσημη ενημέρωση του χαμού του 31χρονου Γιώργου προς τους συναδέλφους του: «Ο ομιλών διαβιβάζει... Εκφράζω σίγουρα το σύνολο των υπηρετούντων στην ΥΑΤ αλλά και γενικότερα στη Διεύθυνσή μας. Γνωρίζουμε ότι η σημερινή ημέρα (σ.σ.: Τετάρτη 27/12) είναι η πιο δύσκολη για την υπηρεσία μας, γιατί δεν είναι πια μαζί μας ένας από την οικογένειά μας, ο Γιώργος. Ελπίζω για όλους να είμαστε τόσο γενναίοι, όσο γενναίος ήταν ο Γιώργος στη μεγάλη μάχη που έδωσε όλες αυτές τις μέρες. Όλες μας οι ενέργειες πρέπει πλέον να τιμούν το συνάδελφό μας και να αποδίδουν τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι και είναι σίγουρο, γιατί αποτελούμε μέλος της οικογένειάς του. Ήρωας και αθάνατος» είπε ολοκληρώνοντας.

Η στιγμή φορτίζεται ακόμη περισσότερο, όταν ένας ένας οι επικεφαλής των διμοιριών αποκρίνονται με τη λέξη «αθάνατος».

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση - Σφίγγει ο κλοιός της ΕΛ.ΑΣ. για 25 άτομα


Επεισόδια στου Ρέντη: Πού στρέφονται οι έρευνες

Την ίδια στιγμή, οι έρευνες από την πλευρά της αστυνομίας συνεχίζονται για το σχηματισμό της δικογραφίας, η οποία θα παραδοθεί στα μέσα του ερχόμενου μήνα στις δικαστικές αρχές.

Πέρα από τον 18χρονο συλληφθέντα Ν.Γ., αναμένεται να καταγραφούν τουλάχιστον τριάντα εμπλεκόμενοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Τα ονόματά τους έχουν προκύψει τόσο από τις μαρτυρικές καταθέσεις, όσο και από πάσης φύσεως στοιχεία, όπως κάμερες, τηλεφωνικές επικοινωνίες, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια (αποτυπώματα, DNA κ.ά.).