Συνελήφθη ένας 16χρονος για ληστεία σε φαρμακείο το βράδυ των Χριστουγέννων, στον Χολαργό.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε, φαίνεται ο 16χρονος να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα, περιλαίμιο και γάντια και να μπαίνει στο φαρμακείο.

Υπό την απειλή όπλου-ρέπλικας, ακινητοποιεί τον ιδιοκτήτη και αφαιρεί από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Για τη ληστεία κατηγορείται ένα ακόμα νεαρό άτομο ως συνεργός, όμως παραμένει άγνωστος και δεν συνελήφθη, αλλά περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παπάγου - Χολαργού, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε ο ανήλικος και συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της επόμενης ημέρας.

*Διαβάστε εδώ: Αμαλιάδα: "Θόλωσε το μυαλό μου, δεν ήξερα τι να κάνω" είπε ο 62χρονος που ζούσε για 20 ημέρες με τη νεκρή μητέρα του

Ο συνεργός του, όπως προέκυψε από την προανάκριση, νωρίτερα είχε εισέλθει στο κατάστημα, υποδυόμενος τον πελάτη, με σκοπό να κατοπτεύσει τον χώρο.

Σε σωματικές έρευνες και σε έρευνα στην οικία του ανήλικου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,1 γραμμ. κοκαΐνης, 215 ευρώ, καθώς και ρουχισμός που έφερε ο συνεργός του. Επίσης οι αστυνομικοί βρήκαν και το όπλο-ρέπλικα, το οποίο είχε πετάξει μετά τη διάπραξη της ληστείας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση του συνεργού του συνεχίζονται.

*Πληροφορίες: ΕΡΤ