Οι τελευταίες ώρες του 2023 βρίσκουν τη Θεσσαλονίκη να κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς.

Εμπορικά καταστήματα και καταστήματα τροφίμων με ουρές στα ταμεία, καφετέριες γεμάτες μέσα και έξω, μουσικοί του δρόμου και παιδιά που λένε τα κάλαντα, άλλοι που διασκεδάζουν από νωρίς στήνοντας χορό στα πάρτι που έχουν στήσει τα περισσότερα μπαράκια, είναι οι εικόνες που θα δει κάποιος στη βόλτα του στην πόλη.


Το σκηνικό του καιρού, με τις συχνές εμφανίσεις του ήλιου στον συννεφιασμένο ουρανό, δεν θυμίζει περίοδο Χριστουγέννων, αλλά εύκολα μπορεί να το κατανοήσει κανείς από την ατμόσφαιρα που επικρατεί σε κάθε γειτονιά και κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Παρέες παιδιών με Χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ, τρίγωνα στα χέρια και σε κάποιες περιπτώσεις άλλα όργανα, μπαίνουν σε σπίτια και καταστήματα, μεταφέροντας το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Κυρίου.

Κόσμος στους δρόμους προσπαθεί να ολοκληρώσει τις τελευταίες αγορές για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς και άλλοι κρατούν σακούλες από εμπορικά καταστήματα και δώρα σε εορταστικές συσκευασίες.

Γονείς παρασύρονται από τα παιδιά τους στα Χριστουγεννιάτικα χωριά, τα οποία επιπλέον αποτελούν την πρώτη επιλογή τουριστών και επισκεπτών. Εκεί συναντούν τον Άγιο Βασίλη, δοκιμάζουν λιχουδιές και φωτογραφίζονται στο απολύτως εορταστικό περιβάλλον.

Πολλοί κάθονται να ξεκουραστούν σε κάποιο από τα καφέ της πόλης, που στην πλειοψηφία τους είναι γεμάτα. Άλλοι στέκονται πάνω από ψησταριές που έστησαν μαγαζιά εστίασης ή …μερακλήδες που δεν θέλησαν να χάσουν την ευκαιρία και γεύονται τα μεζεδάκια που βγαίνουν από τα κάρβουνα.


Οι πιο …βιαστικοί ή όσοι θέλουν να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου με περισσότερες από μία παρέες, προετοιμάζονται για το …απογευματινό ρεβεγιόν, που παραδοσιακά στήνουν πολλά καφέ – μπαρ, φιλοξενώντας dj’s ή ακόμα και ολιγομελείς ορχήστρες.

Κρασί, ποτά και πιατέλες με ορεκτικά παίρνουν τη θέση τους σε κάθε τραπέζι ή σταντ, ενώ σύντομα οι περισσότεροι σηκώνονται από τις καρέκλες τους για να χορέψουν στους ρυθμούς της μουσικής.

Οι πιο μοναχικοί θα επιλέξουν να δουν τις ταινίες της εβδομάδας στους κινηματογράφους που έμειναν ανοιχτοί σήμερα έχοντας μόνο μεσημβρινές και απογευματινές προβολές.

Όπως κι αν επιλέξει να γιορτάσει κάποιος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το βράδυ το έντονο εορταστικό κλίμα αναμένεται να κοπάσει για λίγες ώρες. Οι παρέες θα διαλυθούν, πολλά καταστήματα εστίασης θα κλείσουν και όλοι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους ή όπου αλλού έχουν κανονίσει, για να παραστούν στο επίσημο ρεβεγιόν υποδοχής του 2024. Το ραντεβού τους θα ανανεωθεί μετά τα πρώτα λεπτά του νέου έτους, όταν δώσουν το σύνθημα τα πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν το νυχτερινό ουρανό της πόλης.

Νεάπολη: Τρελό γλέντι Παραμονή Πρωτοχρονιάς – Εσπασαν 20.000 φλεγόμενα πιάτα υπό τους ήχους του Βασίλη Καρρά


Σε μαγαζί στην Νεάπολη φορτηγό ξεφόρτωσε 20.000 πιάτα σύμφωνα με το thes.gr. Με τη μουσική να δίνει το ρυθμό, άρχισε το σπάσιμο των φλεγόμενων πιάτων και η διασκέδαση “χτύπησε” κόκκινο.


Τα τραγούδια του Βασίλη Καρρά ήταν αυτά που πρωταγωνίστησαν στο πανηγύρι, με τους θαμώνες να τιμούν με τον τρόπο αυτό τον σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή, που από μικρός έζησε στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

3112-glenti-paramoni-protoxronias-thessaloniki-1
3112-glenti-paramoni-protoxronias-3
3112-neapoli-glenti-2
3112-neapoli-glenti1