Τηρώντας την παράδοση η πόλη του Αγίου Νικολάου υποδέχθηκε από τη θάλασσα τον Άγιο Βασίλη φέρνοντας μαζί του τις προσδοκίες και τις ελπίδες των πολιτών για το νέο έτος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ιάσωνα Ταβλά για την ΕΡΤ, τον παλιό τον χρόνο πήραν μαζί τους  οι ναυτοπρόσκοποι με τη βάρκα για να τα φουντάρουν στα ανοιχτά όλα τα άσχημα γεγονότα  που μας ταλαιπώρησαν το 2023.

Αμέσως μετά ένα καΐκι ψαράδικο έφερε τον Άγιο Βασίλη στο λιμάνι της πόλης όπου τον υποδέχθηκαν ο απερχόμενος δήμαρχος Αντώνης Ζερβός και ο νέος Μανώλης Μενεγάκης. Ο χώρος του παλιού προβλήτα γέμισε με παιδιά γονείς και πολίτες οι οποίοι περίμεναν καρτερικά τον Άγιο Βασίλη να φέρει τα δώρα αλλά και ευχές για το νέο έτος.

Η πομπή με τον Άγιο Βασίλη ανέβηκε την Ρούσου Κουνδούρου υπό τους χαρμόσυνους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου Αγίου Νικολάου καταλήγοντας στην πλατεία της πόλης όπου τα παιδιά παρέλαβαν τα δώρα που κάθε χρόνο ο Δήμος Αγίου Νικολάου προσφέρει. Χρόνια πολλά ο νέος χρόνος να φέρει υγεία Ειρήνη ευημερία σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην ταραγμένη γειτονιά μας της ανατολικής Μεσογείου…Χρόνια Πολλά.