Χρειάζεται χρόνο η ΕΛΑΣ για να φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης όλους εκείνους που έπαιξαν και τον παραμικρό ρόλο στη δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή του υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη. Τα στοιχεία που έχουν ήδη διαρρεύσει φαντάζουν αρκετά, ωστόσο η πραγματικότητα απέχει.

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στην «ON time», «υπάρχουν πολλά ακόμη που δεν έχουν βγει στην επιφάνεια», ωστόσο σημειώνουν πως χρειάζεται ακόμη περισσότερος χρόνος ώστε να «δεθούν» όλοι όσοι έβαλαν παντοιοτρόπως το… χέρι τους. Είναι σαφές πως σε όλα τα επίπεδα της ΕΛΑΣ δεν θέλουν να αφήσουν το παραμικρό ερώτημα αναπάντητο, καθώς αποτελεί υπόθεση τιμής για το Σώμα.

Έτσι, οι εκτιμήσεις που είχαν εκφραστεί μέσα στο προηγούμενο διάστημα για εξελίξεις στα τέλη του Ιανουαρίου φαίνονται να εξακολουθούν να ισχύουν, με την επιφύλαξη για μια νέα, μικρή καθυστέρηση για τις αρχές Φεβρουαρίου. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, αλλά και όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα της Ασφάλειας, θα παραδώσουν στην εισαγγελία την πλήρη δικογραφία.

Οι αξιωματικοί έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό τις έρευνες. Κατά πληροφορίες, φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί δεκαεπτά άτομα, τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποτελούσαν μέρος της ομάδας κρούσης στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου στου Ρέντη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί γνωρίζουν τα σχεδόν είκοσι άτομα που αποτέλεσαν την ομάδα αντιπερισπασμού.

Τις τελευταίες ημέρες, δε, διακινούνται πληροφορίες που θέλουν την ΕΛΑΣ να έχει επικεντρωθεί σε πέντε άτομα, τα οποία λογίζονται ως καθοδηγητές της επίθεσης. Λέγεται, μάλιστα, πως τρεις εξ αυτών βρίσκονταν εντός της εξεταζόμενης περιμέτρου το βράδυ των αιματηρών επεισοδίων. Σημειώνεται πως εκείνοι οι τρεις φέρονται να είχαν κλειδιά για την αποθήκη όπου βρέθηκαν τα πυρομαχικά, όπως ναυτικές φωτοβολίδες, μολότοφ, αλλά και υλικά που έχουν σχέση με το οπαδικό «κίνημα», όπως πανό και άλλα. Σημειώνεται πως έχει ταυτοποιηθεί και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει αυτό το υλικό στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη». Η αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά τα συγκεκριμένα άτομα, καθώς έχουν λάβει μέρος σε επεισόδια στην Κρήτη, στον Βόλο, στα Γιάννενα και στα Τρίκαλα.

Οι επόμενες εβδομάδες, πάντως, αναμένεται να είναι κρίσιμες για την εξέλιξη των ερευνών, καθώς προχωρούν οι εξετάσεις δειγμάτων DNA, αποτυπωμάτων, αλλά και οι αναλύσεις αναφορικά με ίχνη πυρίτιδας από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Όπως επισημαίνουν, ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανατροπές μέχρι την τελική λύση της υπόθεσης, καθώς αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για κάθε πρόσωπο που εξετάζεται ξεχωριστά. Δεν είναι διόλου τυχαίο πως τουλάχιστον εκατό άτομα βρίσκονται υπό εξέταση, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν κληθεί να δώσουν διπλές και τριπλές καταθέσεις. Η πρόχειρη εκτίμηση κάνει λόγο για δικογραφία που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον πενήντα άτομα.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ