Έρευνα για ευθύνες των γιατρών του νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας που έδωσαν εξιτήριο στο 15 μηνών βρέφος το οποίο κατέληξε λίγες ώρες αργότερα με συμπτώματα οξείας πνευμονίας αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ώρες οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Απογευματινής», οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ενημερώθηκαν από τον ιατροδικαστή Λάρισας, Χρήστο Κραββαρίτη, που διενήργησε τη νεκροτομή στη σορό του βρέφους, πως εντόπισε ίχνη σε εσωτερικά όργανα που παραπέμπουν σε σηψαιμία, κάτι που σημαίνει πως η οξεία πνευμονία προϋπήρχε για ικανό χρονικό διάστημα.

*Διαβάστε εδώ: Ηλεία: Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση 75χρονου - Εντοπίστηκε νεκρός


Οι γιατροί έκριναν πως το βρέφος δεν χρειαζόταν να νοσηλευτεί

Το βρέφος μεταφέρθηκε από τους γονείς του το βράδυ της Τρίτης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας με συμπτώματα έντονου πυρετού, πλην όμως οι γιατροί που το εξέτασαν έκριναν πως δεν χρειαζόταν να νοσηλευτεί.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας όμως, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και αφού η κατάσταση του αγοριού δεν βελτιωνόταν, οι γονείς το πήγαν εκ νέου στο νοσοκομείο, όπου όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή, καθώς λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του το αγοράκι κατέληξε.

Από τους αστυνομικούς ζητήθηκε να μεταφερθούν στον ιατροδικαστή Λάρισας αντίγραφα των κινήσεων και των εξετάσεων που πραγματοποίησαν οι γιατροί οι οποίοι πρώτοι εξέτασαν το μωράκι το πρωί της Τρίτης, καθώς οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως για κάποιο λόγο δεν εντοπίστηκε το εξόφθαλμο, όπως χαρακτηρίστηκε, πρόβλημα που αντιμετώπιζε το βρέφος.

Όπως ανέφεραν αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, οι γιατροί του νοσοκομείου όφειλαν να κρατήσουν έστω για λίγες ώρες προληπτικά το βρέφος, αφού δεν πρόκειται για ενήλικα και επομένως δεν έχει ανεπτυγμένο σύστημα αυτοάμυνας. Η έρευνα από τις Αρχές που αναμένεται να ακολουθήσει θα ρίξει φως εάν τελικά προκύπτει θέμα ιατρικής αμέλειας ή εσφαλμένης ιατρικής γνωμάτευσης, με τους γονείς πάντως του βρέφους να έχουν αναχωρήσει ήδη για τη γενέτειρά τους, την Αλβανία, όπου σήμερα αναμένεται να κηδέψουν το μόλις 15 μηνών αγοράκι τους. Οι αστυνομικοί θα έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης του βρέφους μόλις ολοκληρωθούν και οι ιστολογικές εξετάσεις.