Μικρό μέτωπο φωτιάς που έκαιγε από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης σε δύσβατη περιοχή της Βιάννου αντιμετωπίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ηράκλειο, παρόλο που το σημείο που ξέσπασε ήταν εξαιρετικά δυσπρόσιτο.

Σύμφωνα με το neakriti, δεκατρείς πυροσβέστες, ανάμεσά τους και οι δασοκομάντος που απαρτίζουν την Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων, κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τη φωτιά, που ξέσπασε βόρεια της Βιάννου προς την Έμπαρο, να τη θέσουν υπό έλεγχο και τελικά να τη σβήσουν.

Οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρειάστηκε να περπατήσουν για περίπου 2 ώρες προκειμένου να μπορέσουν να προσεγγίσουν την πυρκαγιά. Τα τρία πυροσβεστικά οχήματα που έσπευσαν να επιχειρήσουν ήταν αδύνατο να πλησιάσουν το σημείο, ελλείψει οδικού δικτύου και οι 13 πυροσβέστες, ανάμεσά τους και 7 “δασοκομάντος”, πεζή κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο και, με τη χρήση σκαπτικών και άλλων εργαλείων, την έσβησαν περίπου μία ώρα αργότερα.

Συνολικά κάηκαν 2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 1 στρέμμα δασικής έκτασης, ενώ δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.