Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αργά το βράδυ του Σαββάτου 6/1, ανήμερα των Θεοφανίων, με τα έντονα φαινόμενα να εμφανίζονται αρχικά από τα δυτικά με αρκετές βροχές και καταιγίδες.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα απασχολήσουν κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

*Διαβάστε εδώ: Καιρός: Επιτέλους χιόνια - Βαρυχειμωνιά από την Κυριακή, με διάρκεια και ένταση τα φαινόμενα

Επιδείνωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Μάλιστα, σε νέα ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς κάνει λόγο για μια γενικευμένη κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας από την ερχόμενη Κυριακή.

«Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου το χαμηλό με κέντρο στο Τυρρηνικό Πέλαγος θα αρχίζει να επηρεάζει τα ΒΔ της χώρας και την Κυριακή θα έχουμε επιδείνωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές. Κατά τόπους έντονα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι την Κυριακή ΝΔ 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς έως 9 Μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Για σοβαρή επιδείνωση του καιρού κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με χθεσινή ανάρτησή του.

Μέσω ανάρτησης στα social media, απευθύνεται σε όσους σκοπεύουν να ταξιδεύσουν την ερχόμενη Κυριακή, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ιωάννη, τονίζοντας πως τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία επιμένουν για μια σοβαρή επιδείνωση του καιρού.

«Όσοι σχεδιάζετε ταξίδι από την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιανουαρίου και μέχρι περίπου τις 10-11 Ιανουαρίου έχετε υπόψη σας, σας παρακαλώ, να παρακολουθείτε τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς προσπαθώντας να βρει τα πατήματά του ο φετινός χειμώνας, ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο -πανελλαδικής επιδείνωσης του καιρού αρχικά με πολύ ισχυρούς νοτιάδες και βροχές και στη συνέχεια και κυρίως από την Τρίτη 9/1 με πολύ ισχυρούς παγερούς βοριάδες αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας», επισήμανε στην ανάρτησή του στο Facebook.

«Οι προγνώσεις αναφορικά με την ένταση και την έκταση των χιονοπτώσεων της νέας εβδομάδας στα κεντρικά και βόρεια κυρίως από την Τρίτη και μετά είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του χαμηλού», πρόσθεσε.


Η εξέλιξη του καιρού

Ο καιρός παραμένει ήπιος έως την Παρασκευή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Μάλιστα Πέμπτη και Παρασκευή ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία. Το πρώτο καιρικό σύστημα της χρονιάς θα μας έρθει από τα δυτικά από το βράδυ του Σαββάτου, με πολύ ισχυρούς νοτιάδες και βροχερό καιρό.

Η Κυριακή θα μας υποδεχτεί με βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας, και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, δε, υποχωρεί και πιο χαμηλά η θερμοκρασία.