Στην πρώτη γραµµή για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, δίπλα σε εργαζόµενους και άνεργους, µε εξειδικευµένα προγράµµατα επαγγελµατικής κατάρτισης και δεξιοτήτων και δράσεις διά βίου µάθησης είναι το Ίδρυµα Νεολαίας και ∆ιά Βίου Μάθησης (ΙΝΕ∆ΙΒΙΜ).

rokofullou

Η «ταυτότητα» του ΙΝΕ∆ΙΒΙΜ

Το Ίδρυµα Νεολαίας και ∆ιά Βίου Μάθησης (ΙΝΕ∆ΙΒΙΜ) είναι Νοµικό Πρόσωπο Ιδιωτικού ∆ικαίου, που ανήκει στον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα, διαθέτει οικονοµική και λειτουργική αυτοτέλεια, έχει κοινωφελή και µη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, λειτουργεί προς εξυπηρέτηση του δηµοσίου συµφέροντος και εποπτεύεται από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευµάτων. Προσφέρει ένα ευρύ φάσµα προγραµµάτων για όλους τους πολίτες, κάθε ηλικίας και ιδιότητας, σε ολόκληρη την επικράτεια, µέσα από 3 βασικούς πυλώνες δράσης:

  • Προγράµµατα ∆ιά Βίου Μάθησης
  • Υποστήριξη Νέας Γενιάς
  • Φοιτητική και Μαθητική Μέριµνα
Κεντρική επιδίωξή µας είναι να καταστεί η µάθηση στάση ζωής, µε πολλαπλές επιλογές και ανοιχτές διαδροµές. Με πάνω από 150.000 ωφελούµενους πολίτες κάθε χρόνο, το ΙΝΕ∆ΙΒΙΜ συµβάλλει στην προσπάθεια της Πολιτείας για την ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναµικού της χώρας µας και στην ενίσχυση της ιδιότητας του ενεργού πολίτη στη σύγχρονη εθνική και ευρωπαϊκή πραγµατικότητα.

Οι δράσεις του Ιδρύματος

∆ίπλα σε φοιτητές - µαθητές

Βρισκόµαστε δίπλα στους φοιτητές, µε στόχο να βελτιώσουµε την καθηµερινότητά τους. Το Ίδρυµα Νεολαίας και ∆ιά Βίου Μάθησης παρέχει ένα σύνολο υπηρεσιών, εξειδικευµένων και µη, που εξασφαλίζουν άνετες συνθήκες διαβίωσης σε φοιτητές, σπουδαστές και µαθητές, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Παράλληλα, υποστηρίζει σε ποικίλες διαστάσεις τις ευπαθείς κοινωνικά οµάδες του πληθυσµού, τόσο µέσα από εξειδικευµένα προγράµµατα όσο και µέσω της λειτουργίας ∆οµών Φιλοξενίας.
∆ίπλα στη Νέα Γενιά

Το Ίδρυµα Νεολαίας και ∆ιά Βίου Μάθησης, µέσα από ποικιλία προγραµµάτων, στηρίζει τους νέους κατά την εκπαιδευτική και επαγγελµατική τους διαδροµή, αλλά και την κοινωνική τους ζωή.

Προσφέρουµε χρήσιµες υπηρεσίες στη Νέα Γενιά, µε την ευρωπαϊκή κάρτα νέων, το πρόγραµµα Erasmus+, το δίκτυο Eurodesk, το Ευρωπαϊκό Σώµα Αλληλεγγύης, αλλά και ευρεία γκάµα προγραµµάτων.

Προγράµµατα ∆ιά Βίου Μάθησης

Το Ίδρυµα Νεολαίας και ∆ιά Βίου Μάθησης υλοποιεί προγράµµατα επαγγελµατικής κατάρτισης και γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων που απευθύνονται στον γενικό πληθυσµό της χώρας, σε άνεργους και εργαζόµενους, νέους/ες και πολίτες µεγαλύτερων ηλικιών. Το ΙΝΕ∆ΙΒΙΜ είναι στην πρώτη γραµµή για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, δίπλα στους εργαζόµενους και στους άνεργους, υλοποιώντας εξειδικευµένα προγράµµατα επαγγελµατικής κατάρτισης και δεξιοτήτων. Με προγράµµατα για την ενίσχυση και ανάπτυξη των ηγετικών και διευθυντικών δεξιοτήτων των εργαζόµενων γυναικών στον ιδιωτικό τοµέα της οικονοµίας.

«Το ΙΝΕ∆ΙΒΙΜ προχωρά µε µεταρρυθµιστικό πρόσηµο και ανθρωποκεντρικό όραµα. Γιατί η µεγαλύτερη επένδυση που µπορεί να κάνει µια Πολιτεία είναι το ανθρώπινο δυναµικό της και η Παιδεία. Στο Ίδρυµα Νεολαίας και ∆ιά Βίου Μάθησης κάνουµε νέα αρχή, για µια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης, για το µέλλον που µας αξίζει».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»