Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές την καταγγελία ενός 40χρονου ειδικού τεχνικού υπολογιστών-προγραμματιστή, ο οποίος κατήγγειλε πως έπεσε θύμα αρπαγής από δύο αλλοδαπούς που ήθελαν να του αρπάξουν αρχεία της εργασίας του.

Διαβάστε επίσης: Λάρισα: Αναστάτωσε κόσμο μέρα μεσημέρι 20χρονος επιδειξίας - Τον αναζητούν οι Αρχές

Το θύμα είναι Έλληνας υπήκοος και είναι ιδιοκτήτης εταιρείας υπολογιστών στους Αμπελόκηπους. Όπως κατήγγειλε στους αστυνομικούς, δέχθηκε επίθεση από δύο αλλοδαπούς άνδρες, οι οποίοι τον απήγαγαν και τον έδεσαν στο αυτοκίνητό του, το οποίο και εγκατέλειψαν στο 44ο χλμ. της Αθηνών-Σουνίου, στο ύψος της Αναβύσσου. Προηγουμένως, του αφαίρεσαν τα κλειδιά από τα γραφεία της εταιρείας του, όπου και κατέληξαν οι δράστες λίγη ώρα αργότερα. Ο 40χρονος προγραμματιστής στο μεσοδιάστημα κατάφερε να λυθεί και έτρεξε λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά, όπου αρχικά ενημέρωσε τη μητέρα του και εκείνη κάλεσε το 100 ζητώντας από τους αστυνομικούς να πάνε στα γραφεία της εταιρείας.

Όντως, οι αστυνομικοί έφτασαν στην οδό Γεροβασίλη στους Αμπελόκηπους, όπου εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς και άρχισαν να τους καταδιώκουν. Ο ένας προσπάθησε να διαφύγει πεζός, όμως τελικά ελάχιστα αργότερα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Πρόκειται για έναν 24χρονο υπήκοο Μολδαβίας, ο οποίος υποστήριξε πως είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα. Γι' αυτόν τον λόγο σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση και άλλα αδικήματα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται.

Το θύμα, ο 40χρονος προγραμματιστής, έδωσε μια πρώτη κατάθεση στις Αρχές, ωστόσο αναμένεται να κληθεί εκ νέου, καθώς οι αστυνομικοί έχουν κάποια κενά από τα όσα έχει δηλώσει έως τώρα σχετικά με τις προθέσεις των δραστών.