Το κατώφλι τακτικού ανακριτή θα κληθεί να περάσει το επόμενο διάστημα ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και δύο ακόμη πρόσωπα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης της Κιβωτού του Κόσμου.

Διαβάστε ακόμα: Κιβωτός του Κόσμου: Δίωξη για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα

Κιβωτός του Κόσμου: Κακουργηματική δίωξη στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης, έπειτα από πολύμηνη έρευνα για τις οικονομικές ατασθαλίες στην Κιβωτό του Κόσμου, προχώρησε στην άσκηση δίωξης σε βάρος του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ως φυσική αυτουργός στα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης κατηγορείται η πρεσβυτέρα και ως ηθικός αυτουργός ο πατέρας Αντώνιος, ενώ και στους δύο αποδίδεται το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αδίκημα της απιστίας συνίσταται σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, που σχετίζεται με την αγορά ενός ακινήτου στην Πωγωνιανή και τις επισκευές που έγιναν στο ακίνητο, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζονται εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της οργάνωσης για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά. Το αδίκημα της υπεξαίρεσης συνίσταται στα χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και τα χρήματα, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες, αλλά και 300.000 ευρώ που λείπουν από τα διαθέσιμα της οργάνωσης. Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος ενός πρώην εργαζόμενου στην Κιβωτό του Κόσμου για συνέργεια σε πλημμεληματική υπεξαίρεση, καθώς ένα μέρος του μισθού του (30.000 ευρώ) φαίνεται πως επέστρεφε στην οργάνωση. Για το ίδιο αδίκημα διώκεται κι ένα συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού, καθώς στη θυρίδα του σε νησί του Αιγαίου εντοπίστηκαν 57.000 ευρώ.