Συναγερμός σήμανε χθες, Πέμπτη 4/01, στις φυλακές Κασσαβέτειας, όταν ξεκίνησε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ κρατουμένων, με αφορμή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξαγόταν μεταξύ έγκλειστων στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, μία ομάδα Ρομά ήρθε στα χέρια και έπεσε άγριο ξύλο με Πακιστανούς, έγκλειστους στις φυλακές Κασσαβέτειας.


10 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Μολονότι οι φύλακες μπήκαν στη μέση για τους χωρίσουν, οι κλωτσιές και οι μπουνιές έπεφταν «σύννεφο», με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άτομα να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Βόλου με θλαστικά κυρίως τραύματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού στις φυλακές ανηλίκων στην Κασσαβέτεια, με τις Αρχές του σωφρονιστικού καταστήματος να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι Ρομά επιτέθηκαν κατά τριών Πακιστανών όταν βγήκαν στο προαύλιο της φυλακής, για να παίξουν ποδόσφαιρο. Τους έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τους χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή.

Θεωρείται βέβαιο ότι με την επιστροφή τους στο σωφρονιστικό κατάστημα Κασσαβέτειας οι πρωταίτιοι του επεισοδίου θα κληθούν να δώσουν λόγο στη διεύθυνση της φυλακής, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας υπηρεσίας στον Βόλο.


Το χρονικό της σύρραξης

Το χθεσινό συμβάν σημειώθηκε νωρίς το πρωί. Σταδιακά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου μέχρι το μεσημέρι μεταφέρθηκαν 10 κρατούμενοι που ενεπλάκησαν στα επεισόδια και τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι περισσότεροι έφεραν επιπόλαια θλαστικά τραύματα. Τούς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και σταδιακά αποχώρησαν από το Νοσοκομείο.

Στα επείγοντα, όπως ήταν φυσικό, σήμανε «κόκκινος» συναγερμός. Τέθηκαν σε ετοιμότητα γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς από την αρχική ενημέρωση ότι επίκειται η μεταφορά κρατουμένων που πιάστηκαν στα χέρια, δεν ήταν δυνατό να υπάρχει ασφαλή εικόνα αναφορικά με την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Τόσο στην είσοδο του τμήματος από την οδό Αθανασάκη όσο και από την οδό Πολυμέρη υπήρχαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου η μεταφορά και η αποχώρηση των φυλακισμένων να γίνει, δίχως απρόοπτα.

Η λήξη συναγερμού στο νοσηλευτικό ίδρυμα σήμανε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι.