Χειροπέδες σε έναν 25χρονο υπήκοο Μολδαβίας πέρασαν οι Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στους Αμπελοκήπους και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή, εκβίαση, ληστεία και κλοπή κατά συναυτουργία και αντίσταση.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 25χρονος και ένας συνεργός του, ο οποίος αναζητείται, προσέγγισαν το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου έναν 29χρονο άνδρα στα Καλύβια Θορικού. Αφού τον ακινητοποίησαν και τον έδεσαν με χειροπέδες, τον επιβίβασαν στο αυτοκίνητό του και τον μετέφεραν σε δασώδη περιοχή.

Εκεί με χρήση σωματικής βίας τού απέσπασαν δύο κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλι, κλειδιά και κάρτες τραπέζης.

Επιπλέον, εξαναγκάζοντάς τον, απέκτησαν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του κινητού του και πραγματοποίησαν μεταφορές κρυπτονομισμάτων, ύψους 3.000 ευρώ.

Στη συνέχεια εγκατέλειψαν δεμένο τον 29χρονο εντός του αυτοκινήτου του σε απομονωμένη περιοχή και διέφυγαν.

Η σύλληψη στους Αμπελόκηπους

Ο 29χρονος κατάφερε να λυθεί και μέσω συγγενικού του προσώπου ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης για επικειμένη διάρρηξη που θα πραγματοποιούσαν οι δράστες στον χώρο του γραφείου του στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου της Άμεσης Δράσης, αστυνομικοί της Ομάδας Ζ μετέβησαν στο ανωτέρω σημείο και εντόπισαν τον 25χρονο δράστη να εξέρχεται από την πολυκατοικία, όπου βρίσκονταν το γραφείο. Ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει με τα πόδια, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ένα καπέλο, τύπου τζόκεϊ, χρώματος μαύρου,

• ένα ζευγάρι δερμάτινα γάντια, χρώματος μαύρου.

Ο συνεργός χτύπησε αστυνομικό με το ΙΧ

Επιπλέον, πλησίον του σημείου εντοπίστηκε αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου κλήθηκε σε έλεγχο, ωστόσο στη θέα του αστυνομικού εκκίνησε το όχημα, κινούμενος προς το μέρος του, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του αστυνομικού κατόπιν πτώσης του στο έδαφος.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.