Δύο φορές πήγαν στο νοσοκομείο της πόλης το άτυχο βρέφος στην Πτολεμαΐδα οι γονείς του, με υψηλό πυρετό από λοίμωξη του αναπνευστικού, με τους γιατρούς να τους διώχνουν χορηγόντας αντιπυρετικά και αντιβίωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Το 15 μηνών βρέφος έχασε τελικά τη ζωή του, με τη νεκροψία-νεκροτομή να δείχνει βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ σύμφωνα με τους συγγενείς της οικογένειας, οι γονείς πήγαν το παιδί τους τουλάχιστον τρεις φορές στο νοσοκομείο της πόλης, όπου την τελευταία φορά έγινε τελικά εισαγωγή, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του μωρού ήταν μη αναστρέψιμη.

Το αγοράκι είχε βγει αρνητικό σε τεστ κορονοϊού, αλλά θετικό σε τεστ για γρίπη τύπου Α. Για τον θάνατο του βρέφους έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Ο θείος του άτυχου αγοριού μίλησε στον ΣΚΑΪ αναφέροντας αρχικά ότι «τρεις μέρες με πυρετό και πήγαινε νοσοκομείο-σπίτι δεν του έκαναν εισαγωγή, μέχρι που κατέληξε. Στις 2 του μήνα πήγε δύο φορές, μία φορά κατά το μεσημέρι 11-12 και μία φορά το βράδυ που πέθανε. Οι γιατροί είπαν ότι είναι μία γρίπη και καλύτερα να πας σπίτι και να πάρεις μία αντιβίωση και θα περάσει». «Το λάθος των γιατρών είναι ότι δεν του έκαναν εισαγωγή. έπρεπε να το στείλουν σε άλλο νοσοκομείο, έπρεπε να το πάνε στη Θεσσαλονίκη. Αν έβαζαν οι γιατροί τα δυνατά τους και δεν μπορούσαν να το σώσουν θα ήταν άλλο. Το πρόβλημα είναι ότι οι γιατροί έκαναν αυτό το λάθος. δεν το κράτησαν μέσα, να του δώσουν τη βοήθεια που έπρεπε», πρόσθεσε. «Ζητάμε δικαιοσύνη, τίποτα άλλο. Να βγει η αλήθεια. Όποιος φταίει να πληρώσει. Να μην ξανασυμβεί σε άλλο παιδάκι, σε άλλο άνθρωπο», κατέληξε ο θείος του 15 μηνών βρέφους.