Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τα Θεοφάνια και στην Εύβοια και αν κάτι ξεχωρίζει είναι πως σε τρεις περιπτώσεις, μαθητές ήταν εκείνοι που έπιασαν τον Σταυρό. Η αρχή έγινε στην παραλία του Αλμυροποτάμου λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, με έξι θαρραλέους μαθητές να πέφτουν πρώτοι για τον Σταυρό στα παγωμένα νερά. Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, αυτό αποτελεί και παράδοση στγην εν λόγω παραλία.

Τελικά, ο Ζαχαριάς, ο οποίος είναι μαθητής Γυμνασίου με καταγωγή από την Αθήνα ήταν ο τυχερός.


Όπως αναφέρει το evima.gr, ο Ζαχαριάς παραθερίζει στην παραλία Αλμυροποτάμου και φέτος επέλεξε μαζί με άλλους έξι συνομήλικούς του να βουτήξουν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Συνέχεια είχε ένας 13χρονος στην παραλία της Αμαρύνθου, ο οποίος λίγο μετά τις 11.00, κατάφερε να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό.

Ο 13χρονος o οποίος κατάγεται από την Αμάρυνθο με τόλμη και θάρρος βούτηξε στα παγωμένα νερά για να πάρει την φώτιση του Τίμου Σταυρού και τα κατάφερε, όπως αναφέρει το evima.gr.


Τέλος, ακολούθησε ένας  12χρονος μαθητής στην Κύμη, που κατάφερε να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό. Ο Γιώργος Σιδεράκης βούτηξε στα παγωμένα νερά από τους πρώτους, μαζί με νέους, παλιούς κολυμβητές, αλλά και παιδιά και τα κατάφερε.