Η επέλαση της κακοκαιρίας δημιούργησε σημαντικά προβλήματα κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Ηλεία αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες με τον συνδυασμό έντονης βροχόπτωσης ή και χαλοζόπτωσης με ισχυρούς ανέμους, όπως αναφέρει το star.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία στην Αχαΐα: Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή οδό του Ρίου (Εικόνες & Βίντεο)

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός, δήλωσε στον Σκάι ότι μέσα σε έξι ώρες πανελλαδικά σημειώθηκαν 337 συμβάντα.

Στην Αττική η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 115 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων οι 95 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ έγιναν και απεγκλωβισμοί από ανελκυστήρες.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα στην πρωτεύουσα από τις πτώσεις δέντρων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού και της Φιλοθέης.
Δύσκολη ήταν η νύχτα για την Ηλεία και τον Πύργο μετά το πρώτο κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στην ανατολική πλευρά της πόλης μετά από ανεμοστρόβιλο που παρέσυρε τα πάντα από στέγες σπιτιών μέχρι και τα μάρμαρα μεγάλης επιχείρησης στην οδό Αλφειού.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και τροχαία ατυχήματα, χωρίς τραυματισμούς ευτυχώς, ενώ παρασύρθηκε ακόμη και φορτηγό αυτοκίνητο!


Από τις πτώσεις δέντρων διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία στους δρόμους Πύργου – Τρίπολης και Πύργου – Πατρών.

Υπήρξαν επίσης διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ από τους κεραυνούς εκδηλώθηκαν πυρκαγιές με τη μεγαλύτερη από αυτές να σημειώνεται στην περιοχή Καπελέτου της Βουπρασίας!

Κακοκαιρία: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Αθηνών


Σε ισχύ έχουν τεθεί προληπτικά έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο, Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Ελαιώνα της Αιγιάλειας, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», η κίνηση των οχημάτων προς Αθήνα διεξάγεται, για προληπτικούς λόγους, μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα από ενδεχόμενη κατολίσθηση χωμάτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Ξεριζώθηκαν δέντρα στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ξεριζώθηκαν δέντρα στην Πυλαία και καταπλάκωσαν αυτοκίνητα. Το 2ο Nηπιαγωγείο και το 4ο Δημοτικό σχολείο με απόφαση του δήμου δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου.


Λόγω των ζημιών τα δύο σχολεία δε θα ανοίξουν αύριο όπως τα υπόλοιπα σχολεία.

Πτώση δέντρου στη Θεσσαλονίκη


Πτώση δέντρου στη Θεσσαλονίκη
Και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων δεν έμεινε κάδος για κάδος στη θέση του. Ένας οδηγός, σε βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατέγραψε την τρελή πορεία ενός κάδου, ο οποίος κατέληξε πάνω στο αυτοκίνητό του.

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε το Σουφλί


Στο Αμόριο Σουφλίου οι κάτοικοι ξύπνησαν στις 5.30 τα ξημερώματα από μία δυνατή βουή. Μέσα σε πέντε λεπτά ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε το χωριό «τα πήρε και τα σήκωσε» όλα στο πέρασμά του.

Τα κύματα κατάπιαν τα λιμάνια

To λιμάνι της Σερίφου σκεπάστηκε από τα μανιασμένα κύματα. Το πλοίο της γραμμής δεν κατάφερε να δέσει και επέστρεψε στον Πειραιά!