Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 7/1 έχει σημειωθεί στους μετεωρολογικούς σταθμούς στα Θεοδώριανα Άρτας και στο Ζωτικό Ιωαννίνων και είναι ίσο με 184 mm.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία - Έντονα προβλήματα: Ξεριζώθηκαν δέντρα στη Θεσσαλονίκη - Ανεμοστρόβιλος στην Ηλεία αναποδογύρισε φορτηγό! (Εικόνες)

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος βροχής κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 6/1 και έως τις 17:00 της Κυριακής 7/1:

Σε επαγρύπνηση λόγω κακοκαιρίας μέχρι το βράδυ θα είναι η Πολιτική Προστασία


Στο μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία για την εξέλιξη των φαινομένων κακοκαιρίας, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Μιλώντας για τα ισχυρά φαινόμενα στην ΕΡΤ, τόνισε πως «το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει. Θα κρατήσει μέχρι και το βράδυ όπου και θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση».

Εξήγησε πως οι θυελλώδεις άνεμοι στην Αθήνα προκάλεσαν προβλήματα, κυρίως στο βόρειο κομμάτι της Αττικής.

Σαν μια συνολική απομίμηση, ο κ. Αρτοποιός είπε πως στην περιφέρεια Αττικής σημειώθηκαν περισσότερα από 200 συμβάντα και εκεί ήταν και το μεγάλο βάρος των επιχειρήσεων, όπου με ευέλικτα, μικρά συνέργεια έγιναν καθαρισμοί, απεγκλωβίσεις και αντιμετώπιση όποιου προβλήματος. Σε δεύτερο λόγο, το βάρος ήταν μεγαλύτερο στην δυτική Ελλάδα.

Τέλος, τόνισε πως χρειάζεται επαγρύπνηση μέχρι το βράδυ και πως γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης ηλεκτροδότησης, πρόβλημα που ωστόσο, πρόκειται να χρειαστεί λίγο χρόνο για την πλήρη αντιμετώπισή του.