Aποβλήθηκε από το εκπαιδευτικό ίδρυμα ο μαθητής – θύτης που έκανε bullying στον 13χρονο συμμαθητή του. Ειδικότερα, αποβλήθηκε διά παντός από το ιδιωτικό σχολείο ο μαθητής που έκανε bullying στον 13χρονο στην Αγία Παρασκευή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA. Το παιδί που δέχθηκε την επίθεση, είναι ακόμη σοκαρισμένο και αγχωμένο. Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του συμμαθητή του, που συμμετείχε στην επίθεση, ενημέρωσαν ότι δεν θα πάει στο σχολείο γιατί έχει κοροναϊό.

Όσον αφορά την αποβολή του μαθητή – θύτη, το σχολείο ανέφερε μεταξύ άλλων σε επιστολή που απέστειλε στους γονείς ότι «από τη πρώτη στιγμή που μας γνωστοποιήθηκε το γεγονός, επικοινωνήσαμε με τις οικογένειες για να ενημερωθούμε σχετικά με αυτό.

Ο αλληλοσεβασμός, η προάσπιση της αξιοπρέπειας των άλλων και η καλοσύνη αποτελούν τη βάση της λειτουργίας της σχολικής μας κοινότητας και αποτυπώνονται με σαφήνεια στον εσωτερικό κανονισμό και στις “Θέσεις του Σχολείου”. Οι μαθητές και οι μαθήτρεις που δεν σέβονται αυτές τις αρχές, δεν μπορούν να είναι μέλη της σχολικής μας κοινότητας».


 «Κορόιδευαν, έβριζαν, μία πολύ τραυματική εμπειρία», αποκαλύπτει ο πατέρας

Ο πατέρας του 13χρονου μίλησε το πρωί στο OPEN για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο γιος του και τι συμβουλές έχουν δώσει οι ψυχολόγοι. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

 «Κορόιδευαν, έβριζαν, μια πολύ τραυματική εμπειρία. Τον πήραν με απόκρυψη στο κινητό του αλλά ήταν κάποιος που γνώριζε λεπτομέρειες της υπόθεσης και το κινητό του παιδιού. Θα πάμε το παιδί στο σχολείο και θα είμαστε από δίπλα σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη και δεν θέλει να καθίσει, να το πάρουμε πίσω.

Θα μπούμε στην κανονικότητα είπε η παιδοψυχολόγος. Το άλλο παιδί δεν θα βρίσκεται εκεί, τους είπε ότι έχει κορονοϊό, μας ενημέρωσε η διευθύντρια του σχολείου. Δείχνει ότι μπορεί να πάει σχολείο. Η ψυχολόγος πρέπει να το δει. Έχει λύπη και στεναχώρια. Από το σχολείο μας διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν ότι πρέπει. Το σχολείο θα βρει τον τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας.

Ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, κύριος Γιώργος Καλλιακμάνης, τόνισε ότι οι δράστες αναζητούνται το ίδιο και οι γονείς τους.


Όπως είπε ο πατέρας στον ΑΝΤ1, ο άγνωστος που πήρε από απόκρυψη στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού του είπε «"πήγες στην αστυνομία" με μια βρισιά και ήταν 47 δευτερόλεπτα που τον έβριζε».

Όσον αφορά το αν γνωρίζει ποιο ήταν το άτομο αυτό ο πατέρας του 14χορνου είπε ότι «δεν κάνω εικασίες για την ταυτότητα αυτού που πήρε τηλέφωνο, θα τα βρει η αστυνομία. Αρκετά έχει περάσει το παιδί μου πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα».

 «Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν θα διασταυρωθεί το παιδί με τους δράστες»

Μιλώντας και στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πατέρας του 13χρονου μαθητή ανέφερε πως ο μαθητής βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο μαθητής θα επιστρέψει σήμερα, Δευτέρα, στο σχολείο του, ενώ οι γονείς του δράστη ενημέρωσαν την διευθύντρια του σχολείου πως έχουν κορωνοϊό και το παιδί τους δεν θα πάει σήμερα στο σχολείο.

 «Ο ψυχολόγος που μιλήσαμε μας είπε το παιδί να επανέρθει στην πραγματικότητα, να μη συζητά το θέμα, να μην πει τίποτα στους συμμαθητές του, ούτε σε κανέναν άλλο και να παριστάνει ότι όλα είναι καλά μέχρι να γίνουν. Θα το προσπαθήσουμε. Δεν ήθελε να πάει στο σχολείο, αλλά τον πείσαμε», είπε ο πατέρας του μαθητή και συνέχισε:

 «Μας διαβεβαίωσαν από το σχολείο ότι το παιδί δεν θα διασταυρωθεί με τους δράστες. Το περιστατικό δεν έγινε εντός του σχολείου. Στο ίδιο σχολείο που είναι το παιδί που μας δημιούργησε το πρόβλημα είναι και το δικό μου παιδί. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ευθύνεται το σχολείο».

Σύμφωνα με τον πατέρα του μαθητή, πίσω από το νέο απειλητικό τηλεφώνημα που δέχτηκε ο γιος του κρυβόταν κάποιος έφηβος, ο οποίος άλλαξε τη φωνή του ώστε να ακούγεται ενήλικος, με σκοπό να τον φοβερίσει.