Η επιστροφή του ανήλικου μαθητή από την Αγία Παρασκευή σε μια κατά το δυνατόν φυσιολογική καθημερινότητα αποτελεί το πρώτο μέλημα των γονιών του, που βλέπουν το 13χρονο αγόρι να έχει αναπτύξει πλήρη άρνηση να πάει στο σχολείο ή και να βγει από το ίδιο το σπίτι του.

Οι συνεχιζόμενες απειλές, ακόμη και μετά τη δημοσιοποίηση της πρωτοφανούς κακοποίησής του από συμμαθητές του και έναν άγνωστο νεαρό, έχουν προκαλέσει ανησυχία και οργή στους γονείς του ανήλικου, οι οποίοι, ενώ βρίσκονται και οι ίδιοι υπό απειλή από τους άγνωστους που επιτέθηκαν στο παιδί τους, δηλώνουν ότι έχουν εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και τις αστυνομικές Αρχές.

«Αρκετά έχει περάσει το παιδί μου, πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα», ανέφερε ο πατέρας του 13χρονου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αναφέροντας μάλιστα πως ο ίδιος αλλά και ο γιος του εξακολουθούν να δέχονται απειλές.

Διαβάστε ακόμα: Αγία Παρασκευή: Νέες απειλές στον 13χρονο που υπέστη bullying - Συγκλονίζει ο πατέρας: "Γονείς, αγαπήστε τα παιδιά σας περισσότερο"


Αγία Παρασκευή: Το χρονικό της κακοποίησης

Υπενθυμίζεται για την υπόθεση της αρχικής κακοποίησης: οι τρεις δράστες απείλησαν με βία αλλά και πιστόλι, το οποίο ωστόσο ουδέποτε εμφάνισαν, τον ανάγκασαν να βγάλει τα παπούτσια του, ενώ του πήραν και το σκυλάκι της οικογένειας, που είχε βγάλει βόλτα.

Στη συνέχεια, τον ανάγκασαν να περπατήσει στον δρόμο και κάποια στιγμή, 100 μέτρα παρακάτω, τον ανάγκασαν να γονατίσει και πάλι με την απειλή ξυλοδαρμού και τον κατέγραψαν να μιλάει με αισχρά λόγια για δύο συμμαθήτριές του. Το υλικό αυτό μάλιστα το «φόρτωσαν» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και το έστειλαν στους συμμαθητές του 13χρονου.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού στις Αρχές, οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτόφωρου τους δράστες ή τους γονείς τους, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία των δύο οικογενειών είναι γνωστά.


Συνεχίζονται οι απειλές

Οι απειλές, ακόμη και για δολοφονία των γονιών και του ίδιου του 13χρονου με πιστόλι, συνεχίζονταν μέχρι και προχθές το βράδυ, σύμφωνα με νέα κατάθεση του πατέρα του ανήλικου μαθητή.

Τελευταίο περιστατικό ήταν ένα τηλεφώνημα στον ανήλικο, τον οποίο έβρισε ο νεαρός άνθρωπος που τον κάλεσε. Για παραπάνω από μισό λεπτό, ο άγνωστος μιλούσε χυδαία στον 13χρονο, κατηγορώντας τον πως μίλησε στις Αρχές και εν ολίγοις πως η τύχη αυτών που μιλάνε είναι γνωστή και προδιαγεγραμμένη. Ο 13χρονος μαθητής γνωστού ιδιωτικού σχολείου, χθες, πήγε στο σχολείο, έπειτα από αρκετή συζήτηση με τους γονείς του αλλά και με παιδοψυχολόγους. Ο ίδιος ήταν εξαιρετικά πιεσμένος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, φοβούμενος τις αντιδράσεις των συμμαθητών του.

Οι γονείς του προσπαθούν να περιορίζουν την πρόσβασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ έχουν ενημερώσει τις εισαγγελικές Αρχές για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ζητώντας βοήθεια. Οι αστυνομικοί, που βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους γονείς, έχουν ζητήσει την άρση του απορρήτου της επικοινωνίας, ώστε να εντοπίσουν την ταυτότητα των ανθρώπων που καλούν την οικογένεια και απειλούν τη ζωή τους.


Αγία Παρασκευή: Οι γονείς αλλά και τα παιδιά που φέρεται να επιτέθηκαν στον 13χρονο δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη στη Δικαιοσύνη 

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως οι γονείς αλλά και τα παιδιά που φέρεται να επιτέθηκαν στον 13χρονο δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη στη Δικαιοσύνη για να δώσουν εξηγήσεις, επικαλούμενοι λόγους υγείας.

Όλοι τους ταυτόχρονα νόσησαν, δηλώνοντας πως θα εμφανιστούν μόνο όταν ξεπεράσουν τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν. Η οικογένεια του 13χρονου έχει εκφράσει δυσφορία, όμως, για το γεγονός πως, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση και παράλληλα εξακολουθούν να υπάρχουν απειλές, η Δικαιοσύνη δεν έχει προχωρήσει στη σύλληψη των οικογενειών των δύο εμπλεκομένων, σε μια προσπάθεια να αποκαλυφθεί ποιοι είναι αυτοί που απειλούν με δολοφονία την οικογένεια του 13χρονου.

Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της νομιμότητας έχουν ενημερώσει τις εισαγγελικές Αρχές όχι μόνο για το περιστατικό αλλά και για τις απειλές που ακολούθησαν, ζητώντας, εάν κριθεί αναγκαίο, να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Θέμα για το οποίο δεν έχουν απαντήσει θετικά οι εισαγγελικές Αρχές, αφού ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία των ανθρώπων που καλούν την οικογένεια ή τον πατέρα του ανήλικου και εκστομίζουν απειλές κατά της ζωής τους, βρίζοντάς τους παράλληλα με απίστευτα χυδαίο τρόπο.


Και αποβολή διά παντός

Η διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου, σε ενημέρωση προς τους γονείς, άφησε να εννοηθεί ότι ο μαθητής που έκανε μπούλινγκ στον 13χρονο αποβάλλεται διά παντός, σημειώνοντας πως «μαθητές και μαθήτριες που δεν σέβονται τις αρχές του σχολείου δεν μπορούν να είναι μέλη της σχολικής μας κοινότητας».