Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και του σχολιασμού έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και η πρόθεση της κυβέρνησης για τη νομιμοποίησή του, τόσο από την πολιτική σκηνή όσο και από τους πολίτες. Ωστόσο, τι πραγματικά πιστεύουν οι Έλληνες πολίτες;

Ειδικότερα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco, της πρώτης δημοσκόπησης του 2024, για λογαριασμό του Alpha, σχετικά με το τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, το 49% των πολιτών - σχεδόν ένας στους δύο - διαφωνεί με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Επίσης, το 35% των πολιτών αναφέρει ότι συμφωνεί και το 16% δηλώνει ότι δεν ξέρει/δεν απαντά.

Τι πιστεύουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ακόμη περισσότεροι (σχεδόν 6 στους 10) είναι όσοι διαφωνούν ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Ειδικότερα, το 58% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος διαφωνεί, έναντι 28% που συμφωνεί και 14% που δηλώνει Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Υπενθυμίζεται πως αύριο, Τετάρτη, αναμένεται η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, όπου θα αναφερθεί στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και θα θέσει το πλαίσιο της νομοθέτησης.

Διαβάστε ακόμα: Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα με σημαντικά νομοσχέδια - Αύριο ο Μητσοτάκης ανακοινώνει τον σχεδιασμό για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών - Όχι στο "Γονέας 1" και "Γονέας 2"

Παράλληλα, τη γνώμη τους σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασαν σήμερα, Τρίτη, στα Παραπολιτικά 90,1 βουλευτές της ΝΔ.

Γκιουλέκας στα Παραπολιτικά 90,1: Έχω σοβαρές επιφυλάξεις και διαφωνίες για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Σοβαρές επιφυλάξεις και διαφωνίες για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, εξέφρασε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Ακόμα, ανέφερε πως διαφωνεί με το θέμα της παρένθετης μητέρας.

Μακάριος Λαζαρίδης στα Παραπολιτικά 90,1: Είμαι αρνητικός ως προς την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Αύριο ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε πως το ζήτημα του γάμου είναι λυμένο με το σύμφωνο συμβίωσης και είναι πιο εύκολο να περάσει, ενώ σημείωσε πως είναι αρνητικός στην τεκνοθεσία.

Κώστας Καραγκούνης στα Παραπολιτικά 90,1: Βαθιά κοινωνικό και όχι μόνο πολιτικό ο γάμος και η τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Βαθιά κοινωνικό και όχι μόνο πολιτικό ο γάμος και η τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή “Πρωινές ιστορίες” με τον Γιάννη Αργυρό, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Είπε πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει πως ένα κράτος - μέλος μπορεί να επιτρέπει την αναγνώριση ετερόφυλων ζευγαριών αρκεί να υπάρχει η νομική προστασία στα ομόφυλα ζευγάρια κάτι που καλύπτεται με το σύμφωνο συμβίωσης.

Σημείωσε πως είναι απέναντι σε νομοθετική ρύθμιση καθώς ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών συμπαρασύρει την τεκνοθεσία.