Μία σοβαρή καταγγελία έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφορικά με το Ογκολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ειδικότερα, για το θέμα της έλλειψης γιατρών στο Ογκολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Καλαμάτας, μίλησε η Αθανασία Δημητρίου που η μητέρα της πάσχει από καρκίνο.


«Δεν γνωρίζουν αν θα γυρίσει η γιατρός»

«Στην Καλαμάτα λειτουργεί ογκολογική μονάδα, είναι από τις καλές κλινικές, απλά το θέμα είναι ότι λειτουργεί με μια γιατρό, η οποία από πριν τα Χριστούγεννα λείπει με αναρρωτική άδεια. Δεν γνωρίζω αν έχει παραιτηθεί, αλλά λείπει με αναρρωτική άδεια», είπε αρχικά η καταγγέλλουσα.

«Η απάντηση του νοσοκομείο είναι, επειδή έχω τη μητέρα μου εκεί και κάνει θεραπείες, να πάρουμε τηλέφωνο γύρω στις 12 με 15 Ιανουάριου για το αν έχει γυρίσει η γιατρός. Δεν ξέρουν αν θα έχει γυρίσει. Υποτίθεται ότι η γιατρός λείπει με αναρρωτική. Έχουν μείνει ασθενείς που συνεχίζουν τις θεραπείες τους αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπως της μητέρας μου, που είναι να βγει ένα καινούριο σχήμα θεραπειών, υπάρχουν οι εξετάσεις που έχουν μεταβληθεί και χρειάζεται γιατρός για να εγκρίνει τις εξετάσεις», συμπλήρωσε η κ. Δημητροπούλου.


Τι απαντά το νοσοκομείο

«Η απάντηση των υπευθύνων είναι να βρούμε άλλο Ογκολόγο, να περιμένουμε να γυρίσει η γιατρός. Να πάμε σε άλλο νοσοκομείο που να έχει Ογκολόγο, το άλλο είναι στην Τρίπολη και εκεί πρέπει να κλείσουμε ραντεβού, και εκεί δεν είναι καλύτερη η κατάσταση. Είναι αναμονή το λιγότερο 3μηνο. Τώρα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας δεν κλείνουν ραντεβού γιατί δεν ξέρουν πότε θα γυρίσει ο γιατρός. Δεν είναι μόνο οι ασθενείς όμως. Αυτή η νόσος δεν περιμένει κανέναν γιατρό να γυρίσει στα καθήκοντά του. Είναι πολλοί που χρειάζονται τον γιατρό από όλη την Πελοπόννησο. Αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε σε ιδρωτική κλινική και με ό,τι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με το οικονομικό κόστος», υπογράμμισε η καταγγέλλουσα.