Προσπάθεια να αποποιηθούν την ευθύνη του φονικού κάνουν οι δύο κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονία της 41χρονης από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 39χρονου, Όθωνα Παπαδόπουλο, ο κατηγορούμενος αρνείται την εμπλοκή του στην ανθρωποκτονία, υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία συμμετοχή και ότι δεν γνώριζε για τον θάνατό της. Στο μεταξύ, ο 39χρονος έχει συνολικά 45 δισκογραφίες εις βάρος του για διάφορες υποθέσεις, μεταξύ αυτών ξυλοδαρμών, ενδοοικογενειακής βίας και κατηγορία για βιασμό της αδελφής του.

Από τη μεριά του ο δεύτερος κατηγορούμενος, 34 ετών, ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για την πράξη της ανθρωποκτονίας και ο σκοπός του ήταν εκείνο το βράδυ να ληστέψουν το θύμα. 

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ολόκληρη η συνέντευξη του συντρόφου της 41χρονης στη Ζήνα - "Να γυρίσει η ίδια και δεν θέλω τίποτα", έλεγε o κατηγορούμενος

 «Δεν είχε άλλο κίνητρο, πόσω μάλλον ανθρωποκτόνο δόλο», τονίζει ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, Γιώργος Παρηγόρης. «Ο ίδιος συμμετείχε αρχικά στην ακινητοποίηση της γυναίκας και στη συνέχεια, ύστερα από νεύμα του πρώτου κατηγορουμένου, κατευθύνθηκε κάτω, όπου παρέμεινε για ένα χρονικό διάστημα. Ύστερα ο πρώτος κατηγορούμενος κατέβηκε από το διαμέρισμα και του ανακοίνωσε ότι η γυναίκα είναι νεκρή».

Ο 34χρονος υποστηρίζει ότι όση ώρα ήταν παρών στο διαμέρισμα η άτυχη γυναίκα ήταν ζωντανή και ακινητοποιημένη, ενώ παραδέχεται ότι συμμετείχε στη διαδικασία της μεταφοράς της σορού στη δασική περιοχή της Θεσσαλονίκης. «Ξεκίνησε με τη διαβεβαίωση του 39χρονου ότι η γυναίκα δεν θα πάθει τίποτα. Στη συνέχεια, μόλις του ανακοινώθηκε από τον πρώτο κατηγορούμενο ότι η γυναίκα είναι νεκρή, ήθελε να σταματήσει αυτήν την πράξη και να πάει στην Αστυνομία, αλλά ο πρώτος κατηγορούμενος του ανακοίνωσε ότι θα πάθει και αυτός τα ίδια αν δεν τον ακολουθήσει και τον απείλησε», ανέφερε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον κ. Παρηγόρη, ο εντολέας του παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία για να καταθέσει, ενώ ανέφερε ότι ο 34χρονος πάσχει από ψυχοαναπτυξιακες διαταραχές βάσει των οποίων έχει αδυναμία να πει ψέματα και έχει ιατρικό ιστορικό.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία - όλα κατά συναυτουργία.