Σε όσα συνέβησαν μετά τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη αλλά και στα συναισθήματα που της προκάλεσαν οι θάνατοι των τριών παιδιών της αναφέρθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου την τέταρτη ημέρα της απολογίας της.


Στην έναρξη της συνεδρίασης η κατηγορούμενη, μάλιστα, προσκόμισε τα κολάρα και τον νάρθηκα της Τζωρτζίνας ξεσπώντας σε λυγμούς.


Πισπιρίγκου: Αυτό που συνέβη με την Τζωρτζίνα και την κεταμίνη θεωρώ ότι παρέσυρε τη δίωξη και για τα άλλα δύο παιδιά



Στη συνέχεια είπε πως δεν κατάλαβε πώς μετατράπηκε μέσα σε λίγο διάστημα από χαροκαμένη μάνα σε ύποπτη για τη δολοφονία των παιδιών της. «Αυτό που συνέβη με την Τζωρτζίνα και την κεταμίνη θεωρώ ότι παρέσυρε και τη δίωξη για τα άλλα δύο παιδιά... Δεν υπήρχε καμία υποψία ούτε για εμένα ούτε για κάποιον άλλον. Ήταν στο αρχείο και τοξικολογικά και δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνονται Πυθίες όλοι και να γίνεται δίωξη σε βάρος μου. Πράγματα που δεν συνάδουν με τη λογική. Δεν γνωρίζω τι σκοπούς εξυπηρετούσε όλο αυτό. Όλη η κοινή γνώμη, από τα δημοσιεύματα, παρασύρθηκε και έχει αυτό το μένος εναντίον μου χωρίς να μας γνωρίζουν…. Κανείς άλλος εκτός από τους κοντινούς μας ανθρώπους δεν γνώριζε τι κάνουμε εμείς στο σπίτι μας. Δεν ήμασταν διάσημοι, δημόσια πρόσωπα… Απλά ακούστηκε μια ιστορία. «Πώς γίνεται τρία παιδιά σε τρία χρόνια;», έλεγαν ο ένας μετά τον άλλον και ξαφνικά έγινε όλο αυτό. Άρχισε όλη αυτή η δημοσιότητα…», τόνισε η 35χρονη κατηγορούμενη.


"Μου είπαν να πέσω στα τέσσερα για να φάω μια τυρόπιτα που έριξαν στο πάτωμα"


Ιδιαίτερα φορτισμένη, περιέγραψε η Ρούλα Πισπιρίγκου και την ημέρα της σύλληψής της. «Δεν έχω κάνει τίποτα τους έλεγα… Δεν ξέρω τι είναι η κεταμίνη, δεν μπορώ να πω για κάποιο άνθρωπο…», είπε με λυγμούς, ενώ περιέγραψε πως της ζήτησαν να «πέσει στα τέσσερα» για να φάει μια τυρόπιτα που έριξαν στο πάτωμα. «Με είχαν συλλάβει και δεν το είχα καταλάβει…», είπε κλαίγοντας, ενώ ανέσυρε από τη μνήμη της πως έξω από το σπίτι της οικογένειας ήταν περισσότερα από 1.500 άτομα και ήθελαν να λιντσάρουν τους γονείς τους που ήταν μέσα.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικό στη ΓΑΔΑ για να ομολογήσει. «Μου λέει κοίτα με στα μάτια, τη σκότωσες την Τζωρτζίνα, του λέω όχι και άρχισε και με χτυπούσε. Μου είπε σήκω όρθια και με χτύπησε στο στομάχι. Και μου έλεγε πες να τελειώνουμε. Πες για Δασκαλάκη να τελειώνουμε. Τους έλεγα να με αφήσουν ήσυχη», περιέγραψε κλαίγοντας η κατηγορούμενη, προσθέτοντας πως στη συνέχεια πέταξαν μία πίτα στο πάτωμα και της είπαν να τη φάει από αυτό.

«Ήμουν χαμένη σε άλλον κόσμο…», είπε περιγράφοντας την ντροπή που ένιωσε την ώρα που με ισχυρή αστυνομική δύναμη και πλήθος κόσμου να την αποδοκιμάζει και να της φωνάζει «φόνισσα» οδηγήθηκε στην ανάκριση.

«Εδώ και 22 μήνες είμαι μόνη και δεν έχω καμία σχέση με κανέναν. Σε διπλανό κελί είναι μια άλλη μητέρα από τον Κολωνό. Μου έχουν βάλει ένα τηλέφωνο. Δεν έχω βγει ποτέ έξω, δεν έχω μιλήσει με καμία. Τον πρώτο καιρό δεν έτρωγα καθόλου. Είχα λεκτικές επιθέσεις από το παράθυρο… Για καλή μου τύχη η διευθύντρια τα αντιμετώπισε… Για αρκετό καιρό όταν περνούσα οι πόρτες βαράγανε τόσο δυνατά για να τις γκρεμίσουν», περιέγραψε.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ολοκλήρωσε την αφήγησή της, με την πρόεδρο να σχολιάζει πως άκουσαν με μεγάλη προσοχή τη δική της αλήθεια και να την καλεί να μιλήσει για τα παιδικά της χρόνια αλλά και τη σχέση τους με τον Μάνο Δασκαλάκη.



«Ήταν κοινή απόφασή μας να κάνουμε οικογένεια. Το ήθελα πάρα πολύ. Ήταν πολύ νωρίς, όμως ήμουν πολύ ερωτευμένη. Ήταν πολύ καλός, μου έβγαλε το αίσθημα πως μπορείς να έχεις έναν σταθερό άνθρωπο δίπλα σου. Έτσι ήρθε η εγκυμοσύνη της Τζωρτζίνας», ανέφερε και εντόπισε τα πρώτα προβλήματα στον γάμο τους το 2018, όταν άρχισε να έχει «περίεργη συμπεριφορά» και ανακάλυψε ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

«Τον συγχώρησα περισσότερο για χάρη των παιδιών αλλά ήταν κάτι που μέσα μου με έκαιγε, με έτρωγε, πολλές φορές του το χτυπούσα. Δεν το ξεπέρασα ποτέ, θεώρησα ότι με υποτίμησε... Είχε τα πάντα και πάντα προσπαθούσα να έχει ό,τι ζητούσε. Εγώ διαχειριζόμουν τα οικονομικά και έβρισκα τρόπο για να μην γκρινιάζει και μην έχει τα μούτρα μέχρι το πάτωμα…», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία περιέγραψε το προφίλ ενός απαιτητικού συντρόφου, ενός κακομαθημένου αγοριού.


Πισπιρίγκου: "Ο Δασκαλάκης ήταν τερματοφύλακας και νόμιζε ότι είναι ο Μπουφόν, ξαφνικά έγινε ο Πάριος"


«Σε ό,τι ήθελε έφερνα τις αντιρρήσεις μου με τον τρόπο μου μέχρις εκεί που μπορούσα. Δεν μπορούσα όλη τη φαγωμάρα, οπότε πέρναγε το δικό του…», είπε και συνέχισε: «Ήταν τερματοφύλακας και νόμιζε ότι είναι ο Μπουφόν. Του πήραμε ειδικά γάντια. Ήθελε iPhone, μηχανάκι, έβρισκα τρόπο να τα πάρει για να μη μας πρήζει. Μετά άρχισε το τραγούδι. Αρχίσαμε μικρόφωνα, ακουστικά, κιθάρες, κονσόλες. Έγινε ο Πάριος ξαφνικά!».


Η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε για τα «ξεσπάσματα» του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος ζητούσε να χωρίσουν και μετά το μετάνιωνε. «Άνδρα είχα και δεν είχα μέσα στο σπίτι … Δεν μπορούσα να νταντεύω όλη την ώρα τον Μάνο, πόσα να διαχειριστώ;», είπε και αναφέρθηκε στον Νοέμβριο του 2019 που ενώ ήταν χωρισμένοι, έμεινε έγκυος στην Ίριδα και υπήρξε επανασύνδεση.

Τα προβλήματα, όπως περιέγραψε η κατηγορούμενη, δεν σταμάτησαν.


"Αφού το ήθελε η Τζωρτζίνα, ήθελα κι εγώ το δεύτερο παιδί"


«Θα μου πείτε γιατί προχώρησα με το δεύτερο παιδί;», είπε απευθυνόμενη στην έδρα και συμπλήρωσε «πάνω απ' όλα ήταν τα παιδιά μου, αφού το ήθελε η Τζωρτζίνα το ήθελα και εγώ, δεν με ένοιαζε…».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μετέφερε στο δικαστήριο τους προβληματισμούς που είχε σε σχέση με τον χωρισμό τους και την υπαναχώρησή της, που πάντα είχε ως κύριο γνώμονα την Τζωρτζίνα.

«Οι ερωτικές μας επαφές δεν σταμάτησαν ποτέ. Ακόμη και το πρωί της σύλληψής μου, πάντα με τούμπαρε με αυτό…», ανέφερε και μετά μίλησε για το επεισοδιακό διαζύγιό τους.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε, απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου, πως όταν έφυγε από τη ζωή η Μαλένα ήταν χάλια, ενώ στην Ίριδα θυμωμένη. «Στην Ίριδα είχα θυμώσει… Γιατί σ' εμάς έλεγα. Και στις δύο απώλειες υπήρχε η Τζωρτζίνα πίσω, το κίνητρο για να σηκωθείς να προχωρήσεις. Δεν πρόλαβα να πάω στον ψυχολόγο για τον θάνατο της Ίριδας, ήταν σύντομο το χρονικό διάστημα. Είχα πιεστεί πάρα πολύ, ήθελα να εξαφανιστώ απ' όλους. Είχα πνιγεί… Είχα πάνω από το κεφάλι μου τη μουρμούρα του Μάνου, την απώλεια της Ίριδας και μιας οικογένειας που έβλεπα πως χάνω», είπε η κατηγορούμενη, η οποία τόνισε ότι μέχρι σήμερα βιώνει το πένθος για την Τζωρτζίνα.

Η απολογία θα συνεχιστεί αύριο.