Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (10/1) η κηδεία του βρέφους 6 μηνών, το οποίο ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου η μητέρα του στην Ημαθία. Η τελετή έλαβε χώρα στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι. Σημειωτέον πως δεν τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία, όπως τη γνωρίζουμε, καθώς το παιδί ήταν αβάπτιστο. Ο ιερέας διάβασε μία ευχή και στη συνέχεια έγινε η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού.

Στη διαδικασία υπήρξαν και κάποια απρόοπτα, καθώς ο πατέρας του βρέφους επιχείρησε να βρεθεί στην κηδεία, αλλά οι γονείς της 37χρονης και οι λοιποί συγγενείς δεν του το επέτρεψαν και μάλιστα τον υποχρέωσαν να φύγει από την εκκλησία και το νεκροταφείο.

Στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δεν χρειάστηκε να επέμβουν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.



Ημαθία: Στον εισαγγελέα η μητέρα - Έλαβε προθεσμία έως την Παρασκευή για την απολογία



Στο μεταξύ, η 37χρονη οδηγήθηκε το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας. Κατά τη μεταγωγή της στο Δικαστικό Μέγαρο φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ο εισαγγελέας τής απήγγειλε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για την Παρασκευή και παραμένει υπό κράτηση.

Ενώπιον της εισαγγελική Αρχής η κατηγορούμενη φέρεται να είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος και ότι όλα συνέβησαν στην προσπάθειά της να το ταΐσει. Η ίδια, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσης. Διά του συνηγόρου της αναμένεται να υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

*Διαβάστε ακόμα: Ημαθία: "Είδα τη μάνα να χτυπάει με μανία το παιδί της", λέει αυτόπτης μάρτυρας για το άτυχο 6 μηνών βρέφος - "Το έκανε ο Eξαποδώ", έλεγε η μητέρα


Τι έδειξε η νεκροτομή - Η μητέρα χτυπούσε το βρέφος με το μπιμπερό στο στόμα


Παράλληλα, στο φως ήρθαν τα ευρήματα της νεκροτομής του άτυχου βρέφους. Κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις τόσο στο πρόσωπο όσο και στη στομική κοιλότητα «έδειξε» η ιατροδικαστική έρευνα, ειδικότερα, με τον θάνατο να προέρχεται συνεπεία των κακώσεων στο κεφάλι και των θλαστικών τραυμάτων. Κατά πληροφορίες, εκτός από τα χέρια, η κατηγορούμενη φαίνεται ότι χτυπούσε το βρέφος ακόμα και με το μπιμπερό στο στόμα.

Ημαθία: Το χρονικό της τραγωδίας - Σκότωσε το μωρό μπροστά στα αδέρφια του


Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των άλλων δύο μικρών κοριτσιών, ηλικίας 6 και 7 ετών, τα οποία προέρχονται από άλλο γάμο της μητέρας τους και ήταν αυτά που ειδοποίησαν τους παππούδες του άτυχου βρέφους και γονείς της μητέρας τους για να σπεύσουν. Όταν ο παππούς και η γιαγιά έφτασαν στο σπίτι, βρήκαν το παιδί με σοβαρά τραύματα και το μετέφεραν αλλόφρονες στο νοσοκομείο Βέροιας.

Το άτυχο μωρό το είχε με τον δεύτερο σύζυγό της, ο οποίος φέρεται να την είχε εγκαταλείψει πριν από περίπου έναν μήνα. Έτσι, εκείνη μετακόμισε με τα τρία παιδιά σε οικία απέναντι από αυτήν που κατοικούν οι γονείς της και η αδελφή της.

Το βρέφος (αγοράκι) έφερε σοβαρά τραύματα και δεν είχε σφυγμό. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τη μητέρα για ανθρωποκτονία. Κατά πληροφορίες, η γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ στο παρελθόν είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί.


"Είχε μανία, εγώ της τράβηξα το μωρό από τα χέρια" - "Το έκανε ο Εξαποδώ", έλεγε η μητέρα


Στο μεταξύ, συγκλονίζουν τα λόγια του ανθρώπου που επιχείρησε να γλιτώσει το βρέφος στη Βέροια από τα χέρια της ίδιας της μητέρας του, αποκαλύπτοντας: «Είχε μανία. Εγώ της τράβηξα με το ζόρι το μωρό από τα χέρια».

Ο μάρτυρας περιγράφει τι συνέβη στο σπίτι όπου έμενε η μητέρα με τα παιδιά της: «Άκουσα τα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια. Πετάχτηκα έξω και πήγα στο σπίτι. Είδα τη μάνα να χτυπάει με μανία το παιδί της. Πάγωσα. Μετά προσπάθησα να το γλιτώσω τραβώντας το, αλλά ήταν αργά», λέει ο γείτονας στο thesstoday.gr και καταρρέει, μη μπορώντας να συνεχίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η ίδια πηγή, όταν ο παππούς και η γιαγιά όρμησαν στο σπίτι πανικόβλητοι, φώναζαν «Τι έκανες; Τι έκανες;», με τη μητέρα να απαντά «δεν το έκανα εγώ. Το έκανε ο Εξαποδώ».


Βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας


1
2
3
4
5
6