Την ώρα που στελέχη του Ανθρωποκτονιών αρχίζουν να κινούν τα νήματα της μεγάλης έρευνας για την εξαφάνιση του νεαρού Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, το βίντεο με τον κρεοπώλη να αγοράζει χαρτί υγείας σε ψιλικατζίδικο έχει μπει στο μικροσκόπιο, καθώς οι εικόνες αναδεικνύουν μια σημαντική αντίφαση του 50χρονου.

*Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: "Ο 50χρονος έχει υποστηρίξει άλλα από αυτά που έχουν δει οι Αρχές" – Τι είπε η αδερφή του αγνοούμενου

Οι αντιφάσεις του κρεοπώλη - "Δεν θυμάμαι τι έκανα εκείνη τη νύχτα"


Από την πρώτη στιγμή που δηλώθηκε η εξαφάνιση και ο ίδιος άρχισε να δίνει καταθέσεις ως ύποπτος, τόνιζε πως όταν άφησε τον 31χρονο, επέστρεψε σπίτι του και δεν βγήκε από αυτό. Το βίντεο, όμως, δείχνει πως ο κρεοπώλης εκείνη τη νύχτα είχε βγει και στη συνέχεια, για να πάει σε ψιλικατζίδικο.

Πριν από μία εβδομάδα, στις 20:20, ο κρεοπώλης πήρε τον αγνοούμενο από το σπίτι του, στον οικισμό του Αγίου Θωμά στο Μεσολόγγι και όπως είπε, τον άφησε 10 λεπτά αργότερα στη διασταύρωση των ΤΕΙ, στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Στις 20:40 από κάμερα της Ιόνιας Οδού φαίνεται το αυτοκίνητο του κρεοπώλη να κινείται στην παλιά εθνική οδό προς Ευηνοχώρι. Δέκα λεπτά αργότερα το όχημα βγαίνει από τον εθνικό δρόμο και κινείται προς αγροτική περιοχή. Στις 21:10 το τζιπ του κρεοπώλη επιστρέφει προς την πόλη του Μεσολογγίου και στις 21:30 επιστρέφει στο σπίτι του, αν και για την απόσταση με αυτοκίνητο ήταν αρκετά μόλις 7 λεπτά.

Όπως δείχνουν οι κάμερες του ψιλικατζίδικου, ο κρεοπώλης πήγε για να αγοράσει χαρτί υγείας στις 21:41 λεπτά εκείνη τη νύχτα. Με τον ίδιο παρά τις πιεστικές ερωτήσεις των αστυνομικών να απαντά πως δεν θυμάται ακριβώς τι κινήσεις έκανε εκείνη τη νύχτα.

Όπως αναφέρουν πηγές του Live News, ο κρεοπώλης έφτασε στο ψιλικατζίδικο, επί της οδού Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι και αμέσως μετά συνέχισε ευθεία, σε αντίθετη κατεύθυνση από το σπίτι του. Πώς και γιατί ο κρεοπώλης θυμάται κάποια πράγματα επιλεκτικά από τη νύχτα της εξαφάνισης; Γιατί έχει κενό μνήμης από τη στιγμή που αφήνει τον αγνοούμενο νεαρό; Τι τον έκανε να βγει από το σπίτι του για δεύτερη φορά και αμέσως μετά να συνεχίσει σε αντίθετη κατεύθυνση από το σπίτι του.

Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα καλούνται να δώσουν απαντήσεις οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, αστυνομικές πηγές αναφέρουν: «Δεν μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί ότι πρόκειται για έγκλημα όσο είναι αγνοούμενος ο 31χρονος Μπάμπης, αλλά είναι και ανοιχτές κάποιες άλλες εκδοχές, όπως π.χ. να έπαθε έμφραγμα ή να συνέτρεξε κάποιος άλλος αιφνίδιος λόγος».

Οι γονείς και οι στενοί συγγενείς του αγνοούμενου φοβούνται πως ο Μπάμπης έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. «Εμπλέκονται περισσότερα από ένα άτομα σχετικά με την εξαφάνιση του παιδιού μου. Εκτιμώ ότι η εξαφάνισή του είναι επαγγελματική. Θα πρέπει να γίνουν έρευνες και στην ορεινή Ναυπακτία», δήλωσε ο πατέρας του αγνοούμενου.

Υπενθυμίζεται πως ο κρεοπώλης προσήχθη δύο φορές ως ύποπτος, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, αφού δεν στοιχειοθετήθηκε καμία κατηγορία σε βάρος του. Οι έρευνες στο Μεσολόγγι παραμένουν άκαρπες και όπως φαίνεται η υπόθεση-θρίλερ μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή της.


Μεσολόγγι - Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: "Δεν υπάρχει κάποιος ύποπτος"


Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

«Είναι όντως μία δύσκολη εξαφάνιση, όμως θα πρέπει να γνωρίζετε πως εξαντλούνται όλες οι τεχνολογικές δυνατότητες που έχει η Αστυνομία ώστε να λύσουμε αυτήν την ιστορία. Από σήμερα συνδράμει και το Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα. Δεν υπάρχει κάποιος ύποπτος. Ήταν ο τελευταίος που είδε τον αγνοούμενο, αλλά δεν προέκυψε κάτι».


Δικηγόρος οικογένειας του Μπάμπη: "Κατά την άποψή μου ο δράστης δεν μπορεί να είναι μόνο ένας"


Ο Κώστας Δημόπουλος, δικηγόρος οικογένειας αγνοούμενου, μίλησε στο LIVE NEWS.

«Ανέλαβα χθες την υπόθεση. Με αίτημα της οικογένειας έχει μεταβεί κλιμάκιο στην περιοχή. Είναι δεδομένο πως πρόκειται για μία εγκληματική ενέργεια μεθοδευμένη. Κατά την άποψή μου ο δράστης δεν μπορεί να είναι μόνο ένας. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα καταθέσουμε μήνυση από την οικογένεια με νέα στοιχεία που θα προσκομίσουμε. Το άνοιγμα λογαριασμών είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για να δούμε τις συναλλαγές που είχε και με ποιον».