Σε επιφυλακή τέθηκε σήμερα (11/01) ο Δήμος Αθηναίων με σκοπό την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται στην Αθήνα. 

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων θέτει σε 24ωρη λειτουργία κρίσιμες υπηρεσίες, φροντίζοντας οι άστεγοι συμπολίτες μας να προστατευθούν από το ψύχος. Οι ομάδες Street Work θα επιχειρούν όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης, μοιράζοντας ζεστό τσάι, σταφίδες, σάντουιτς, φρυγανιές, είδη ρουχισμού και κουβέρτες, ενημερώνοντας τους πολίτες για τα σημεία όπου μπορούν να βρουν ζεστασιά και βοηθώντας όσους δυσκολεύονται να μεταφερθούν στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων που λειτουργεί αδιάλειπτα για τη διαμονή, σίτιση και εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Ειδικότερα, σε 24ωρη λειτουργία βρίσκεται από σήμερα και μέχρι το τέλος της κακοκαιρίας το Υπνωτήριο στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων (210- 5246515/6 εσωτ.0)

Ανοιχτό επί 24ωρου βάσεως θα παραμείνει και το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515/6 εσωτ.0) για αναφορές πολιτών για σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Αν συναντήσετε κάποιον συμπολίτη μας, ο οποίος ζει στον δρόμο, αναφέρετε στον παραπάνω αριθμό το σημείο που τον εντοπίσατε, παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες που θα βοηθήσουν τις ομάδες Street Work να παρέμβουν και να τον βοηθήσουν να προστατευτεί από την κακοκαιρία.

Αναφορές για σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο).