«Δεν ήταν καλός πατέρας και ο αδελφός μου δεν βίασε καμία» δηλώνει για τον σύζυγό της και τον αδελφό της η μητριά της 18χρονης, από το Βόλο. Την ώρα που κρατείται ο 50χρονος καθ' ομολογία δράστης του φονικού στον Βόλο με θύμα τον 33χρονο κουνιάδο του μετά τις αποκαλύψεις της 18χρονης κόρης του ότι την βίαζε και την εκβίαζε ζητώντας της χρήματα για να μην αποκαλύψει βίντεο και φωτογραφίες που είχε καταγράψει τις ασελγείς πράξεις σε βάρος της, η σύζυγος του δράστη και αδερφή του θύματος δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του, όπως η ίδια δήλωσε.

Επίσης, στο ερώτημα αν πιστεύει ότι ο αδερφός της έκανε όσα το κορίτσι αποκάλυψε, απάντησε ότι δεν τα πιστεύει ενώ στην ερώτηση αν πρόκειται να πάει να δει τον σύζυγό της στο κρατητήριο, η απάντηση στην ΕΡΤ ήταν αρνητική.

Επίσης, τη δική της θέση στην υπόθεση διατύπωσε η αδερφή του θύματος και σύζυγος του 50χρονου, η οποία ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει όσα έχουν συμβεί. Όπως είπε στο Star και την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, ό,τι και αν συνέβη δεν έπρεπε να ενεργήσει με αυτόν τον τρόπο και ότι αρνείται να τον επισκεφτεί στη φυλακή.

 «Ό,τι και να έχει γίνει υπάρχει νόμος, δεν έπρεπε να κάνει αυτά τα πράγματα. Έχουμε μαζί μια κόρη που γίνεται τώρα 10 χρονών...», δήλωσε η μητριά της 18χρονης για τον 50χρονο ο οποίος έχει ακόμα τρεις κόρες από προηγούμενο γάμο.

«Δεν ήξερα τίποτα! Έπαθε ό,τι έπαθε το κορίτσι και τα είπε τώρα, μας έκλεισε το σπίτι... Αυτό το έγκλημα που έκανε ο άνδρας μου δεν έπρεπε να το κάνει... Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σκοτώνει κανέναν... Εγώ έκανα υπομονή όλα αυτά τα χρόνια, μεγάλωσα τα παιδιά του. Η κόρη του ερχόταν στο σπίτι δυο φορές την εβδομάδα. Δεν πιστεύω ότι ο αδελφός μου της έκανε κάτι», είπε.

Τέλος, υποστήριξε ότι ο δράστης δεν είναι καλός άνθρωπος και ότι για χρόνια έκανε υπομονή μαζί του. «Δεν είναι καλός άνθρωπος. Έλεγε πολλά ψέματα, ήταν ειδικός στο να λέει ψέματα. Εγώ που έζησα μαζί του το κατάλαβα μετά από καιρό... Θύμωνε εύκολα, δεν ήταν και καλός πατέρας, γιατί άφηνε τα παιδιά του και πήγαινε να κυνηγάει γουρούνια. Του τα έλεγα, αλλά δε με άκουγε».

Οι κάτοικοι του χωριού Αργαλαστή μιλούν για έναν «ήρεμο, εργατικό και οικογενειάρχη» άνθρωπο

Στην έδρα του Δήμου Νοτίου Πηλίου, στο χωριό Αργαλαστή ζούσε και εργαζόταν ο 50χρονος πατέρας που πήρε τον νόμο στα χέρια του, όταν το παιδί του, του εξιστόρησε το μαρτύριο χρόνων που υφίσταντο από το 33χρονο θύμα, θείο εξ αγχιστείας της 18χρονης και αδερφό της δεύτερης συζύγου του θύτη.

Ο 50χρονος από τους κατοίκους χαρακτηρίζεται εργατικός, ήσυχος, ευγενικός και καλός πατέρας που «δεν έχανε μεροκάματο για να φροντίζει την πολυμελή οικογένεια που δημιούργησε από τους δυο γάμους του». Οι κάτοικοι αναφέρονται στον «Γιάννη», όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, και στην ατυχία του να χάσει την πρώτη του σύζυγο και να μείνει χήρος με τρία ανήλικα κορίτσια, στον αγώνα του να τα φροντίσει και να τα μορφώσει, αλλά και στη νέα οικογένεια που κατάφερε να δημιουργήσει με τη νέα σύζυγο και τον ερχομό ενός ακόμα παιδιού.

Πώς συνέβη το φονικό στον Βόλο

Ο 50χρονος έστησε ενέδρα θανάτου στον αδερφό της δεύτερης συζύγου του και τον σκότωσε. Ο δράστης τηλεφώνησε στο θύμα, λέγοντάς του ότι είχε μηχανική βλάβη. Εκείνος πήγε να τον βοηθήσει και ο δράστης τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Στη συνέχεια, επικοινώνησε με την αστυνομία και περιέγραψε τι συνέβη.

 «Δεν ομολόγησε ότι τον σκότωσε. Υποστήριξε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά τη διάρκεια συμπλοκής. Είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς μετά το συμβάν και την πάροδο πολλών ωρών συνειδητοποίησε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ότι θα μπορούσε να διαχειριστεί αλλιώς την κατάσταση», δήλωσε ο συνήγορος του 50χρονου.

Υπογράμμισε ακόμα ότι υπάρχουν μηνύματα και βίντεο που αποδεικνύουν τις αποτρόπαιες πράξεις του θύματος σε βάρος της 18χρονης κόρης του δράστη, που μετρούν πάνω από εννέα χρόνια και ενώ το κορίτσι ήταν ανήλικο.

Στα χέρια των αστυνομικών Αρχών βρίσκονται το κινητό της 18χρονης, αλλά και του θύματος, προκειμένου η μαρτυρία του κοριτσιού να στοιχειοθετηθεί και να αποτελέσει αποδεικτικό υλικό που θα συμπληρώσει τη δικογραφία.