Συνεχίστηκαν και σήμερα οι επίμονες ερωτήσεις της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη Ρούλα Πισπιρίγκου σχετικά με την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο και τις ενέργειες στις οποίες προέβη η μητέρα της.

Η πρόεδρος επέμεινε κυρίως για το κατά ποσό το ρινικό οξυγόνο της Τζωρτζίνας ήταν στη θέση του ή είχε αφαιρεθεί πριν μπουν στο δωμάτιο γιατροί και νοσηλευτές, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου ξέσπασε όταν ρωτήθηκε για την αναφορά νοσηλεύτριας ότι είχε μαλώσει την Τζωρτζίνα στην εντατική και ζήτησε κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τους γιατρούς.



Πρόεδρος: Γιατί δεν κάνατε ΚΑΡΠΑ στο παιδί;

Κατηγορούμενη: Θα έκανα εγώ ΚΑΡΠΑ στο παιδί; Ήταν η νοσηλεύτρια εκεί! Ερχόταν η νοσοκόμα! Δεν θα έκανε ΚΑΡΠΑ εκείνη και θα έκανα εγώ; Αν δεν μπορεί, να φύγει!

Πρόεδρος: Ήταν ψύχραιμη αντίδραση δηλαδή ότι δεν πήγατε στο παιδί να βοηθήσετε; Να δείτε τι έχει; Να κάνετε ΚΑΡΠΑ;

Κατηγορούμενη: Θα έπαιρνα εγώ πρωτοβουλία για ΚΑΡΠΑ; Ήξερα για ανακοπή; Μπήκαν στο δωμάτιο οι γιατροί. Όταν είσαι στο νοσοκομείο δεν κανείς τον γιατρό. Στην κόρη μου την Ίριδα που ήταν στο σπίτι έκανα. Εγώ δεν ξέρω γονιό που να λέει μέσα σε νοσοκομείο αναλαμβάνω εγώ.


Πισπιρίγκου: Η Τζωρτζίνα είχε το οξυγόνο, τώρα θυμήθηκαν να τα πουν;


Η πρόεδρος υπέβαλε ερωτήσεις στην κατηγορούμενη και για το εάν η Τζωρτζίνα είχε οξυγόνο ή οχι.

Πρόεδρος: Το παιδί είχε ρινικό οξυγόνο ή όχι;

Κατηγορούμενη: Είχε το οξυγόνο. Αν το είχαν δει πράγματι ότι δεν το είχε, τότε θα έπρεπε να είχαν πάει στον εισαγγελέα εκείνη τη στιγμή ή να με είχαν καλέσει την επόμενη ημέρα να μου το πουν. Ξαφνικά τώρα θυμήθηκαν να τα πουν; Από τα χιλιάδες παιδιά, το δικό μου παιδί θυμούνται με κάθε λεπτομέρεια; Σίγουρα το παιδί είχε το οξυγόνο. Δεν υπήρχε κανείς να το βγάλει. Ήμουν μόνο εγώ στο δωμάτιο.

Πρόεδρος: Σίγουρα μόνο εσείς ήσασταν. Και η νοσηλεύτρια που είπε ότι δεν το είχε;

Κατηγορούμενη: Το είχε. Όποιος λέει κάτι άλλο να έρθει σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση. Οποιαδήποτε ανακρίβεια ή παράλειψη δεν γνωρίζω τον λόγο γιατί γίνεται…

Πρόεδρος: Δεν απαντάτε και είναι η θέση σας που ακούμε σήμερα. Λέει ψέματα η νοσηλεύτρια;

Κατηγορούμενη: Το είπα και χθες. Για όλους είπα. Σε μερικά πράγματα δεν αλλάζω τη θέση μου.


"Ξέσπασε" η Πισπιρίγκου: Ντροπή πια, μιλούν για τα μαλλιά, τα νύχια μου, αν έχει παρθεί απόφαση για μένα, να τελειώσουμε εδώ



Η κατηγορούμενη, πάντως, ανέβασε τον τόνο της φωνής της όταν η πρόεδρος τη ρώτησε σχετικά με κατάθεση νοσηλεύτριας για τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης απέναντι στο παιδί, όταν εκείνο αποσωληνώθηκε.

Πρόεδρος: Ήρθε νοσηλεύτρια που κατέθεσε ότι μαλώσατε την Τζωρτζίνα γιατί δεν κατάπινε τα σάλια της και ήταν χειριστικό.

Κατηγορούμενη: Ντροπή πια! Μια για τα νύχια μου, μια για τα μαλλιά μου! Αν έχει παρθεί απόφαση για μένα, να τελειώσουμε εδώ. Θα μάλωνα εγώ ένα παιδί στην εντατική;

Πρόεδρος: Με αυτούς τα βάζετε;

Κατηγορούμενη: Με όλους! Να πω χειριστικό ένα παιδί 8χρονο και τετραπληγικό; Είναι δυνατόν; Συγγνώμη για τον τόνο μου και την αγανάκτηση της φωνής μου, αλλά δεν γίνεται.

Πρόεδρος: Γιατί να πουν ψέματα;

Κατηγορούμενη: Οι άνθρωποι της ΜΕΘ δεν είναι καλά. Αυτά που λένε ήταν όλοι επηρεασμένοι από αυτά που τους έλεγε ο Ηλιάδης. Τις κατινιές κατέθεσαν. Αν ήταν το μαλλί κατσαρό ή ίσιο, αν το νύχι ήταν μπλε ή κόκκινο… Με κοιτούσαν με γουρλωμένα μάτια.


Η κατηγορούμενη επανέλαβε ότι ο αναισθησιολόγος Χασαπόπουλος έφτασε με αργό βήμα τη στιγμή του περιστατικού, λέγοντας ότι «έλεγαν όλοι πως περιμένουμε έναν γιατρό και βλέπω να έρχεται ο Χασαπόπουλος με αργό βήμα και λέω στον Μάνο "αυτόν περιμένουμε;". Δεν ήρθε τρέχοντας ας πούμε».

Ωστόσο, σημείωσε πως δεν σκέφτηκε ποτέ να στραφεί κατά των γιατρών εκείνη τη στιγμή και υπογράμμισε πως «εγώ σαν μάνα αν μου έλεγαν στα 20 λεπτά ότι το παιδί δεν ανταποκρίνεται, πάλι θα έλεγα συνεχίστε την προσπάθεια γιατί ήθελα το παιδί μου». Πάντως, η κατηγορούμενη κατέληξε λέγοντας: «Εγώ αυτό πιστεύω ότι στην καθυστερημένη έλευση του κ. Χασαπόπουλου οφείλεται η εγκεφαλοπάθεια του παιδιού μου».

Προέδρος: Υπάρχει κάποιο λάθος που χρεώνετε στους γιατρούς του Καραμανδανείου;

Πισπιρίγκου: Για μένα το λάθος ήταν πως η Τζωρτζίνα χτύπαγε καμπανάκια. Γαστρεντερίτιδα, βρογχοπνευμονία. Οι γιατροί άλλαζαν τις διαγνώσεις. Δεν γίνεται τη μια μέρα να έχει το παιδί κάτι και μετά κάτι άλλο. Θεωρώ ότι δεν έδωσαν όση σημασία έπρεπε για όλο αυτό.

Πρόεδρος: Τι λάθος έκαναν δηλαδή;

Πισπιρίγκου: Η κ. Δημακοπούλου είπε ότι το παιδί είχε ένδειξη για βαριά πνευμονία χωρίς πυρετό.

Η απολογία της κατηγορούμενης συνεχίζεται στις 17 Ιανουαρίου.