Περίπου 8.000 βιβλία «έκαναν φτερά» από το βιβλιοπωλείο των αστέγων στην οδό Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας. Η κλοπή, σύμφωνα με την ΕΡΤ, διαπιστώθηκε σήμερα (12/01), όταν ένας εκ των ιδρυτών έφτασε στο βιβλιοπωλείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπολογίζεται ότι οι άγνωστοι έκλεψαν περίπου 8.000 βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία είναι δωρεές ιδιωτών και εκδοτικών οίκων, κυρίως τις γιορτές, προκειμένου να συντηρηθούν άστεγοι.

«Τα πήραν – ας με ρωτούσανε, ειλικρινά σας το λέω θα τους τα έδινα με όλη μου την καρδιά, αλλά μπαίνουν και τα παίρνουν. Εμείς δεν έχουμε χρήματα ούτε τίποτα, ζούμε 4 άνθρωποι με μεγάλη δυσκολία (…) Δεν στενοχωριέμαι που πήραν τα βιβλία γιατί θα μας ξαναέρθουν βιβλία – ο κόσμος μας αγαπάει, μας έχει αγκαλιάσει…», τόνισε στην ΕΡΤ ο Λεωνίδας Κουρσούμης, ιδρυτής του βιβλιοπωλείου των αστέγων.

Όπως είπε ο Λεωνίδας Κουρσούμης, εδώ και 5 χρόνια γίνονται προσπάθειες μετεγκατάστασης σε άλλο μόνιμο χώρο στου Γκύζη, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν όλα αυτά τα βιβλία και να είναι προσβάσιμα στο κοινό. Ωστόσο λόγω κυρίως οικονομικών δυσκολιών το εγχείρημα δεν έχει επιτευχθεί.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ