Μία σοκαριστική υπόθεση, που ομοιάζει σε αρκετά σημεία με την περίφημη υπόθεση του Κολωνού και τη σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης, ήρθε στην επιφάνεια χθες έπειτα από ενέργειες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Οι αστυνομικές αρχές, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης, πέρασαν χειροπέδες σε τρία άτομα, δύο εκ των οποίων φέρεται να αποτελούσαν τους μαστροπούς δύο ανήλικων κοριτσιών, ενώ ο τρίτος φέρεται αφενός να συνευρέθηκε με τα δύο κορίτσια, ενώ αφετέρου εξετάζεται αν έχει παίξει ρόλο και στην περαιτέρω εκμετάλλευσή τους.

Διαβάστε ακόμα: Σοκ με νέα υπόθεση Κολωνού: Μαστροποί εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία, τρεις συλλήψεις, αναζητούνται άλλοι εννέα παιδοβιαστές


Το χρονικό της νέας υπόθεσης μαστροπείας


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα δύο ανήλικα θύματα έχουν πέσει στα δίχτυα των εκμεταλλευτών τους από τις αρχές του 2022. Πρόκειται για μία 15χρονη και μία 17χρονη, ενώ ακόμη δύο ενήλικες γυναίκες προωθούνταν από τους μαστροπούς.

Όλα ξεκίνησαν το 2022, όταν η 31χρονη Αλβανίδα άρχισε να ψάχνει πελάτες για λογαριασμό της 15χρονης. Οι δύο φέρεται να συνδέονται με φιλική σχέση. Από τα όποια ραντεβού που κλείστηκαν, η νεαρή φέρεται να λάμβανε περί τα 100 ευρώ, τα οποία μοιραζόταν με την 31χρονη. Περί τον Απρίλιο του 2023 η αναζήτηση περαιτέρω «πελατείας» οδήγησε την 31χρονη να δώσει τον έλεγχο της 15χρονης σε έναν 33χρονο γνωστό της. Αυτός, με τη συνδρομή της 15χρονης, φέρεται να έπεισε μία 17χρονη φίλη της δεύτερης να συμμετάσχει στο «κόλπο».

Το «τυρί» στη φάκα φέρεται να ήταν η υπόσχεση εντοπισμού ευκατάστατων πελατών. Ο 33χρονος είχε μάλιστα επωμιστεί τη φωτογράφιση με εσώρουχα των δύο κοριτσιών με σκοπό να αναρτήσει τις φωτογραφίες τους σε πολύ γνωστή διαδικτυακή σελίδα, η οποία λειτουργεί ως ευρετήριο οίκων ανοχής, studio, εκδιδόμενων, συνοδών πολυτελείας αλλά και τόπο... αξιολόγησης των ερωτικών ταινιών που κυκλοφορούν. Από αυτή τη δραστηριότητα φέρεται να «κλείστηκαν» περί τα δέκα ραντεβού σε ξενοδοχεία των Αθηνών.

Οι δύο ενήλικες, η 31χρονη με το προσωνύμιο «Λορέλα» και ο 33χρονος «φωτογράφος» συνελήφθησαν δυνάμει εντάλματος. Συνελήφθη ομοίως κι ένας 55χρονος, ο οποίος το διάστημα μεταξύ Ιουλίου - Αυγούστου του 2023 είχε επαφή τόσο με το κάθε κορίτσι ξεχωριστά όσο και με τις δύο μαζί στο σπίτι του. Κατά πληροφορίες, εξετάζεται η πιθανότητα περαιτέρω ενασχόλησής του με την εκμετάλλευση των δύο κοριτσιών.


Οι υπόλοιποι


Η δράση των κατηγορουμένων τερματίστηκε το πρωί της Πέμπτης έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών σε Κολωνό, Εκάλη και Κορυδαλλό.

Οι τρεις συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες κατά περίπτωση για μαστροπεία εις βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία εις βάρος ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία (παραγωγή, διανομή και κατοχή) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, μέσω πληροφοριακών συστημάτων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα, καθώς και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, εις βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών και προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σημειώνεται πως στην υπόθεση εμπλέκονται πέντε ακόμη άτομα, για τα οποία δεν έχει εκδοθεί ένταλμα. Εκτιμάται πως η επαφή τους με τα νεαρά κορίτσια σημειώθηκε όταν είχαν ξεπεράσει τα δεκαπέντε χρόνια και ως εκ τούτου το αδίκημα ορίζεται ως πλημμέλημα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, για τις ανάγκες της έρευνας δεν αποκλείεται η προσαγωγή τους για κατάθεση, πέρα από την άσκηση διώξεων, η οποία αναμένεται να απαγγελθεί εις βάρος τους.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime