Από τις αρχές της Κολομβίας συνελήφθη ένα μέλος από τη συμμορία που "ξάφριζαν" τραπεζικές θυρίζες στη Νέα Σμύρνη, όπως γνωστοποίησε η Ερυθρά Αγγελία της Interpol.

O 47χρονος ήταν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που στις 8 Ιουλίου 2022 είχε διαρρήξει πέντε θυρίδες από θησαυροφυλάκιο τραπεζικού καταστήματος στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Εναντίον των μελών της συμμορίας είχε σχηματιστεί δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ είχαν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και Ερυθρές Αγγελίες από την Interpol.

Οι Αρχές της Κολομβίας εντόπισαν τον 47χρονο στις 10 Ιανουαρίου 2024 στη Μπογκοτά και τον συνέλαβαν.

Το χρονικό της κλοπής

Αφού επέλεξαν το κατάστημα στη Νέα Σμύρνη, το επισκέφτηκαν αρκετές φορές σε διάστημα τριών ημερών για να χαρτογραφήσουν το χώρο, καταγράφοντας και σε βίντεο την κατόπτευση του για περαιτέρω προσεκτική παρατήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Έχοντας διαμοιράσει τους ρόλους τους, εισήλθαν φορώντας χειρουργικές μάσκες διαδοχικά στο κατάστημα προσποιούμενοι τους πελάτες. 

Εφαρμόζοντας με ακρίβεια το σχέδιο που είχαν καταρτίσει, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου, διέρρηξαν 5 θυρίδες και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους.