Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο της νύχτας και υψηλόβαθμο στέλεχος της Greek Mafia ήταν ο 44χρονος B.Ζ., ο οποίος εκτελέστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (14.01.2024), έξω από βενζινάδικο ιδιοκτησίας του, στον Νέο Κόσμο.

Ο Β.Ζ. είχε κατηγορηθεί ως επικεφαλής ομάδας εκβιαστών, ενώ σε βάρος του είχε γίνει ακόμη μία απόπειρα δολοφονίας το 2018 στην ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά. Τότε, το όπλο που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές έπαθε εμπλοκή με αποτέλεσμα ο άντρας να την γλιτώσει μόνο με τραυματισμό σε χέρια και πόδια.

Ο 44χρονος ήταν γνωστός στο χώρο της νύχτας με το παρατσούκλι «Ζαμπόν». Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι η εκτέλεσή του θεωρείται κομβική για την εξέλιξη του «πολέμου» μεταξύ αρχιμαφιόζων.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη στιγμή της εκτέλεσης, καθώς και τις κινήσεις των δραστών πριν και μετά τη δολοφονία, ενώ εξετάζουν ως μάρτυρα έναν οδηγό ταξί, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα στο βενζινάδικο.

Από τότε είχε πάρει τα μέτρα του. Κυκλοφορούσε με θωρακισμένη BMW που όμως δεν ήταν τελικά αρκετή για να σταματήσει τις σφαίρες και είχε πάντα μαζί του οπλισμό. Στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του όπου έπεσε νεκρός, βρέθηκε καλάσνικοφ ενώ στο τσαντάκι του είχε ένα πιστόλι τύπου γκλοκ και μάλιστα οπλισμένο.


Μαφιόζικη εκυτέλεση στον Νέο Κόσμο: Το χρονικό


Ωστόσο, τα ξημερώματα της Κυριακής, η μοίρα του ήταν προδιαγεγραμμένη. Οι εκτελεστές - 3 ή 4 σύμφωνα με μαρτυρίες - του είχαν στήσει καρτέρι θανάτου. Σε ένα πολυτελές κλεμένο τζιπ, περίμεναν να φύγει από το βενζιναδικο, ιδιοκτησία του, στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Φραντζή.

Στη 01:55 ο 44χρονος Β. Ζαμπούνης που είχε το παρατσούκλι «Ζαμπόν» στο χώρο της νύχτας, ξεκίνησε να φύγει, μπαίνοντας στη θωρακισμένη BMW του.

Οι εκτελεστές βγήκαν από το SUV Ι.Χ. αυτ/το, μάρκας Lexus, που είχαν κλέψει, προσέγγισαν το θύμα και τον γάζωσαν κυριολεκτικά, αδειάζοντας επάνω του τουλάχιστον 97 σφαίρες. Μάλιστα οι δράστες - επαγγελματίες εκτελεστές - φαίνονται από τις κάμερες ασφαλείας που εξετάζει η ΕΛΑΣ να αλλάζουν τουλάχιστον μία γεμιστήρα ο καθένας.

Οι δράστες, οι οποίοι είχαν στήσει καρτέρι στον 44χρονο, σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τρεις ή τέσσερις και επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ πιθανολογείται ότι υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά την δολοφονία εθεάθη και μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο.

Ο 44χρονος, προσπάθησε να καλυφθεί μέσα στο θωρακισμένο όχημα, αλλά δεν τα κατάφερε και τραυματίστηκε θανάσιμα. Οι δράστες γνώριζαν ότι ο στόχος τους έχει θωρακισμένο αυτοκίνητο και έκαναν το χτύπημα από πολύ κοντινή απόσταση. Τα αλεξίσφαιρα τζάμια της BMW δεν άντεξαν τα πολλαπλά χτυπήματα.


Νέος Κόσμος: Το βίντεο διαφυγής των δραστών

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας που εξασφάλισε το iefimerida.gr, διακρίνεται το SUV που είχαν κλέψει οι εκτελεστές και στη συνέχεια το έκαψαν στη Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρ να φεύγουν από τον τόπο του εγκλήματος.

Δείτε το βίντεο

Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν και στη Λ. Αθηνών, στο Χαϊδάρι, άγνωστοι έκαψαν ολοσχερώς το ΙΧ με το οποίο έκαναν την εκτέλεση. Το αυτοκίνητο ήταν ιδιοκτησίας κατασκευαστικής εταιρείας.