Με 97 σφαίρες εκτέλεσαν τον 44χρονο Βαγγέλη Ζαμπούνη, τα ξημερώματα της Κυριακής 14/01, τρεις έμπειροι εκτελεστές έξω από πρατήριο καυσίμων στον Νέο Κόσμο.

Ο 44χρονος, γνωστός και ως «Ζαμπόν» στον χώρο της «Greek Mafia», όπως φαίνεται σε βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, δεν βάζει μπροστά το αυτοκίνητο να φύγει, αλλά παραμένει για περίπου 15 δευτερόλεπτα ακινητοποιημένος, παρ' όλο που βλέπει ένα άλλο αυτοκίνητο να παρκάρει ακριβώς πίσω του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο κύκλος των μαφιόζων που θα έδινε εντολή για τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη είναι πολύ μικρός, καθώς ο ίδιος είχε ισχυρή θέση και, παρ' όλο που είχε πολλούς εχθρούς, αρκετοί τον φοβούνται.

Ακόμη, ένα τέτοιο συμβόλαιο θανάτου είναι πολύ ακριβό, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερα από 300.000 ευρώ.

*Διαβάστε εδώ: Ενέδρα θανάτου για τον Βαγγέλη Ζαμπούνη: Οι πληρωμένοι δολοφόνοι ήταν ξεκάθαρο πως ήθελαν να τελειώσουν τη δουλειά - Βίντεο-ντοκουμέντο

Μπαλάσκας: «Kάποιος τον είχε καθησυχάσει, τον είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν τρέχει κανένα συμβόλαιο»

Σχετικά με τους εκτελεστές του Βαγγέλη Ζαμπούνη, ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε: «Οι τρεις δράστες είναι πολύ πεπειραμένοι, δεν ξέρουμε αν είναι Έλληνες, μπορεί να είναι ξένοι, αν είναι ξένοι, μέσα σε λίγη ώρα μπορεί να έχουν εξαφανιστεί από την Ελλάδα, φαίνεται ότι το συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου ήταν πολύ ακριβό».

«Ο 44χρονος δεν είχε τους μπράβους του μαζί, ήταν ήρεμος, γι΄αυτό άργησε να φύγει με το αυτοκίνητό του. Ο "Ζαμπόν" ήταν αρχινονός, είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας άλλες δύο φορές, τώρα φαίνεται πως κάποιος τον είχε καθησυχάσει, τον είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν τρέχει κανένα συμβόλαιο», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

«Υπάρχουν πάνω από 30 πληρωμένα συμβόλαια αποδεδειγμένα, τα οποία δεν έχουν εξιχνιαστεί και με αυτό το θέμα η ΕΛ.ΑΣ. δεν τα έχει πάει καθόλου καλά. Η διαφθορά ξεκινάει και μέσα από την Αστυνομία, δεν μπορείς να ξέρεις που εδράζονται όλα αυτά», υπογράμμισε.

«Πλέον υπάρχει η προστασία μαρτύρων, που δεν υπήρχε παλαιότερα, που κάποιος μπορεί και με αντίτιμο να δώσει πληροφορίες και να καλυφθεί πλήρως», πρόσθεσε.

Πάνος Σόμπολος: «Τα στόματα είναι κλειστά, η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει πρόσβαση σε πληροφορίες»

Για την εκτέλεση στον Νέο Κόσμο μίλησε και ο Πάνος Σόμπολος.

«Αυτή είναι η μοίρα αυτών των ανθρώπων, αργά ή γρήγορα εκεί θα καταλήξουν. Δεν είδα ποτέ σε έναν από τους νονούς να ασπρίσουν τα μαλλιά τους, το ξέρουν ότι θα έχουν αυτό το τέλος, αλλά τα χρήματα είναι πολλά. Τα στόματα είναι κλειστά, η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει πρόσβαση σε πληροφορίες. Πρέπει το κράτος να δώσει βαρύτητα και σε αυτόν τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος», είπε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε πως «ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πρέπει να βάλει μία τάξη τώρα».

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη 16η δολοφονία στον κόσμο της «Greek Mafia» τα τελευταία 7 χρόνια και υπάρχουν φόβοι για νέο κύκλο αίματος.