Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:20 το πρωί κοντά στο Λεωνίδιο. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις γύρω πόλεις, στα Μέγαρα αλλά και σε περιοχές της Αττικής.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 101 χλμ. ΝΔ των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 16 χλμ. ΒΑ του Λεωνιδίου.

Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας: Έχουμε ενημέρωση ότι ήταν ο κύριος σεισμός - Κλειστά τα σχολεία σήμερα

«Πραγματικά κουνηθήκαμε και τρομάξαμε λίγο. Έγιναν κάποιοι προσεισμοί πριν από τα 4,8 Ρίχτερ, αλλά και μετά και ακόμα συνεχίζει. Σε μια επαφή που έκανε ο γραμματέας της ΚΕΔΕ, κύριος Καφαντάρης με τον κ. Ευθύμιο Λέκκα έχουμε ενημέρωση ότι ήταν ο κεντρικός σεισμός τα 4, 8 Ρίχτερ και πια ότι γίνεται είναι μετασεισμοί. Ελπίζουμε να είναι έτσι», ανέφερε ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Μανώλης Δολιανίτης μιλώντας στην τηλεόραση του Action24 και στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη».

«Εμείς σαν Δήμος πήραμε την απόφαση να μην λειτουργήσουν τα σχολεία σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια της Αρκαδίας. Ιδιαίτερα εκεί όπου στεγάζεται το Λύκειο, το ΕΠΑΛ και το Γυμνάσιο υπάρχει ένα κτίριο το οποίο έχει κριθεί ακατάλληλο από προηγούμενο σεισμό, οπότε έχουμε φόβο να μην συμβεί τίποτα», ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής.