Ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων για την άγρια δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο. Την ίδια ώρα οι αστυνομικές αρχές αναζητούν παντήσεις στο πληροφοριακό δίκτυο των φυλακών προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των εκτελεστών του Βαγγέλη Ζαμπούνη, που ήταν γνωστός και ως «ζαμπόν».

Στο star μίλησε κρατούμενος για την εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη. Η αστυνομία ψάχνει στο πληροφοριακό δίκτυό της μέσα στις φυλακές της χώρας, για να βρει άτομα που γνωρίζουν το θύμα, αλλά και άτομα που βρίσκονται κοντά σε ποινικούς, ώστε να μπορέσουν να βρεθούν οι εκτελεστές. 

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία στο Νέο Κόσμο: Αποκάλυψη για τα “SMS” και τα δύο συμβόλαια θανάτου στο οργανωμένο έγκλημα

Τι είπε κρατούμενος για την εκτέλεση του «ζαμπόν»

Ο κρατούμενος λέει ότι μέσα στα κελιά επικρατεί «ομερτά». «Σε τέτοιου είδους συμβόλαια θανάτου κανείς δεν τρώει το κεφάλι του εδώ μέσα γιατί όλοι, ας πούμε, κρέμονται από κάπου» λέει κρατούμενος φυλακής και εξηγεί ότι «κρέμονται από κάποιους εδώ μέσα, δηλαδή μεγάλα κεφάλια».


Οι Αρχές ερευνούν επαφές του «ζαμπόν» με κυκλώματα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων. Το star αναφέρει ότι είχε «ορκισμένο εχθρό», έναν υπήκοο χώρας της ανατολικής Ευρώπης, με δραστηριότητα και στην Ελλάδα.

Πιθανότατα Αλβανοί οι εκτελεστές του Ζαμπούνη

Την ίδια ώρα, η αστυνομία έχει αρχίσει να σχηματίζει μια πρώτη εικόνα για το προφίλ των δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, και φαίνεται να εκτιμάται ότι οι εκτελεστές είναι πιθανότατα Αλβανοί,

Σημειώνεται, επίσης, ότι το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασαν στο σημείο της εκτέλεσης και μετά διέφυγαν είχε κλαπεί από το Μιλάνο, και ότι πιθανότατα ήρθε από την Αλβανία στη χώρα μας.

Γ. Καλλιακμάνης: «Ήταν πολλοί που ήθελαν τον Ζαμπούνη νεκρό»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, εκτιμά ότι στις φυλακές υπάρχουν κρατούμενοι που έχουν πληροφορίες.

Γιώργος Καλλιακμάνης είπε στον ΣΚΑΪ ότι πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν τον Ζαμπούνη νεκρό, και αναφέρθηκε σε προηγούμενες απόπειρες δολοφονίας, που όμως απέτυχαν.

Τα κινητά του Βαγγέλη Ζαμπούνη και τις κάμερες ερευνούν οι Αρχές

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα του «ζαμπόν», δύο που είχε στην κατοχή του και τρία που βρέθηκαν σε άλλα σημεία, στο σπίτι και το γραφείο του. Η αστυνομία ελπίζει να μπορέσει να βρει στοιχεία μέσα από τις επικοινωνίες του Ζαμπούνη, για να φτάσει πιο κοντά στον εντοπισμό των εκτελεστών.

Επίσης, αναμένεται να εξεταστούν και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή όπου σημειώθηκε η δολοφονία, τον Νέο Κόσμο, αλλά και σε άλλες περιοχές που αφορούν την υπόθεση, όπως το σημείο όπου έκαψαν το κλεμμένο όχημα.

Ακόμα, αναμένεται να εξεταστεί περαιτέρω το υλικό από κάμερες ασφαλείας, για να βρεθούν πληροφορίες που αφορούν στη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες μέχρι το σημείο όπου έκαψαν το όχημά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρεθεί ένα όχημα που θεωρείται ύποπτο, το οποίο φαίνεται να ακολούθησε τους εκτελεστές.

Έρευνες διεξάγει η αστυνομία και γύρω από το λαθρεμπόριο καυσίμων, ενώ δεν αποκλείεται να σχετίζονται με την εκτέλεση έγκλειστοι των φυλακών και στο μικροσκόπιο έχουν μπει ονόματα ποινικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ενώ ο Ζαμπούνης είχε προσωπική φρουρά, το τελευταίο διάστημα αυτή η ομάδα δεν ήταν δίπλα του.