Διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 17/01 σε φούρνο στη Θεσσαλονίκη, με τον ιδιοκτήτη του φούρνου και έναν φίλο του να χάνουν τις αισθήσεις τους και να οδηγούνται στο νοσοκομείο.

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Πέμπτη 18/01 η Ελένη Καλλίδου, ιδιοκτήτρια του φούρνου στον οποίο σημειώθηκε διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα το πρωί της Τετάρτης, λόγω της οποίας έχασαν τις αισθήσεις τους ο σύζυγός της, που είχε πάει τα ξημερώματα στον φούρνο, και ένας φίλος του που πέρασε για να τον δει.

*Διαβάστε εδώ: Σέρρες: Κρούσμα αφρικανικής πανώλης σε νεκρό αγριόχοιρο στη Βισαλτία

Όπως είπε η κ. Καλλίδου, ο άνδρας της «μπαίνοντας στο εργαστήριο δεν αντελήφθη τη διαρροή και αργότερα έχασε τις αισθήσεις του.

Πέρασε τη σημερινή νύχτα προληπτικά στη ΜΕΘ, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα.

Χθες για τρεις ώρες μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, στον "Άγιο Παύλο", για οξυγονοθεραπεία».


"Τον προλάβαμε οριακά"

«Ο προμηθευτής που μας φέρνει άλευρα μπήκε τα ξημερώματα στον φούρνο και βρήκε τον άνδρα μου πεσμένο κάτω, στην κυριολεξία μισοπεθαμένο. Στο νοσοκομείο μας είπαν ότι “ήταν θέμα λεπτού” (ενν. να χάσει τη ζωή του) και ότι “τον προλάβαμε οριακά”», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο άτομο που βρέθηκε επίσης ημιλιπόθυμο και αρχικώς αναφερόταν ως εργαζόμενος στον φούρνο, η κ. Καλλίδου ανέφερε ότι «ήρθε ένας φίλος του, με τα ρούχα της δουλειάς, για να πάει να δουλέψει μετά και είχε φέρει και καφέδες, ήρθε να πάρει τυρόπιτες για να πάει στη δουλειά του. Εκείνος είναι σε καλύτερη κατάσταση».

«Υπάρχει μια καμινάδα από τον λέβητα που φεύγει το μονοξείδιο του άνθρακα προς τα πάνω, αλλά χθες επέστρεψε στον χώρο του εργαστηρίου. Το κατάστημα έκλεισε, πρέπει να γίνουν έλεγχοι από μηχανολόγο-μηχανικό και εργασίες. Προέχει φυσικά η υγεία του άνδρα μου», συμπλήρωσε.