Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στις 2 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, όταν ένας 61χρονος άνδρας, υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου, υπέστη εγκεφαλικό, κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών και κατέρρευσε στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Ειδικότερα, ο άνδρας δεν έγινε δεκτός στα Επείγοντα, καθώς, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, του είπαν από το νοσοκομείο να περιμένει ασθενοφόρο.

Ειδικότερα, συνάδελφοι του 61χρονου που κατέρρευσε στο προαύλιο νοσοκομείου υποστηρίζουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, για να τηρηθεί το πρωτόκολλο.

Επισημαίνουν ότι ο εργαζόμενος δεν έγινε δεκτός στα Επείγοντα, αφού έπρεπε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο.

Μόνο που εκείνη την ώρα δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

*Διαβάστε εδώ: Τραγικό τροχαίο στη Συγγρού: Μηχανή προσέκρουσε σε νησίδα και τυλίχθηκε στις φλόγες - Νεκρός ο οδηγός, σε σοβαρή κατάσταση η συνοδηγός

«Θέλαμε να τον μεταφέρουμε εμείς, αλλά αρνήθηκαν», αναφέρουν χαρακτηριστικά συνάδελφοι του άτυχου άντρα, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται από τις αρχές του 2024.


Πώς κατέρρευσε ο 61χρονος

Ο άτυχος 61χρονος, ενώ βρισκόταν πάνω στο «σκαλοπάτι» στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου, έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο έδαφος.

Κατέρρευσε στον χώρο του ΠΓΝΑ, σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Οι συνάδελφοί του ενημέρωσαν τους γιατρούς στα ΤΕΠ και πρότειναν να μεταφερθεί με φορείο ή άλλον τρόπο στα Επείγοντα, που βρίσκονταν τόσο κοντά, όμως συνάντησαν όπως λένε την άρνηση των αρμόδιων, που τους ενημέρωσαν πως πρέπει να τηρηθεί το πρωτόκολλο για ανάλογες περιπτώσεις και να κληθεί ασθενοφόρο, για να μεταφέρει τον ασθενή.

Αναγκαστικά, ο 61χρονος στο έδαφος και οι συνάδελφοι του που ήταν δίπλα του, περίμεναν 15 λεπτά για να φτάσει στο νοσοκομείο το διαθέσιμο ασθενοφόρο, που βρισκόταν στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης και με… μια γκαζιά να μεταφέρει 100 μέτρα πιο κάτω τον υπάλληλο καθαριότητας που είχε καταρεύσει.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί ενδεχομένως πολύτιμος χρόνος καθώς σύμφωνα με όσα ανέφεραν συνάδελφοι του, ο υπάλληλος του Δήμου διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο 61χρονος νοσηλεύεται από τις 2 Ιανουαρίου στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΑ και δίνει μάχη για την ζωή του.