Εννέα ημέρες κράτησε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία πότε με φωνές, πότε με εντάσεις και πότε με λυγμούς προσπάθησε να αποδείξει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ότι δεν δολοφόνησε την κόρη της Τζωρτζίνα. Η κατηγορούμενη μητέρα, ολοκληρώνοντας την προσωπική της δημόσια κατάθεση, για άλλη μία φορά έστρεψε τα βέλη της στον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, λέγοντας πως όλα ξεκίνησαν από αυτόν, ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, επιζητούσε τη δημοσιότητα.

Η δίκη για την ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας του εννιάχρονου κοριτσιού, ένα και πλέον χρόνο μετά την έναρξή της, βαδίζει πλέον προς το τέλος της, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη η εισαγγελέας της έδρας θα προτείνει επί της ενοχής ή μη της 35χρονης κατηγορουμένης.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στο ακροατήριο η εκ νέου αναφορά από σύνεδρο σε μήνυμα που είχε στείλει η Ρούλα Πισπιρίγκου στον εν διαστάσει σήμερα σύζυγό της, λίγες ημέρες μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, και με το οποίο τον ενημέρωνε ότι «χαρτού» που είχε επισκεφθεί της είπε ότι… δεν είναι η δολοφόνος της Τζωρτζίνας.

Σύνεδρος: Σε ένα μήνυμα λέτε στον Δασκαλάκη «η χαρτού μού είπε ότι δεν είμαι δολοφόνος». Αφού το παιδί είχε πεθάνει, γιατί πήγατε στη χαρτορίχτρα;

Πισπιρίγκου: Είχα πολύ κακές παρέες, ήταν στο σπίτι της νονάς της Τζωρτζίνας και μου είπε: να δούμε από τι πέθανε το παιδί.

Σύνεδρος: Και πώς σας είπε ότι δεν είστε δολοφόνος;

Πισπιρίγκου: Μόνη της το είπε, αφού αυτά έλεγαν στην τηλεόραση τότε.

Στον επίλογο της απολογίας της, η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι δεν την ενδιαφέρει να αθωωθεί, αλλά να δικαιωθεί η πρωτότοκη κόρη της.
«Δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ. Με ενδιαφέρει να βγει η αλήθεια για το παιδί. Η αιτία θανάτου του. Αυτό εννοούσα όταν είπα ότι η Τζωρτζίνα θα φύγει όταν δικαιωθεί» είπε, ενώ στη συνέχεια απολογήθηκε για τις στιγμές έντασης κατά τη μαραθώνια απολογία της.


Η συγγνώμη της Πισπιρίγκου - "'Ερχομαι να ξηγήσω περιστατικά που θα με στοιχειώνουν σε όλη μου τη ζωή"


Με δάκρυα στα μάτια, η 35χρονη κατηγορουμένη απευθύνθηκε σε δικαστές και ενόρκους: «Αναγνώστηκαν μηνύματα για τη συμπεριφορά μου. Μπορεί να έχω άσχημο χαρακτήρα, έχω το χειρότερο χαρακτήρα, μπορεί να είμαι αχώνευτη σε πολλούς, είμαι, το ξέρω. Είμαι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο. Όμως έχω κατηγορηθεί για το χειρότερο αδίκημα που μπορεί να κατηγορηθεί μια μάνα. Θέλω να με βοηθήσετε να βρω την αλήθεια για την κόρη μου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε συγκινησιακά φορτισμένη: «Ήταν πολλές οι ημέρες της απολογίας. Αρχικά θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες στιγμές έντασης, είναι δύσκολη η θέση που βρίσκομαι. Έρχομαι να εξηγήσω και να θυμηθώ περιστατικά πολύ δύσκολα, που θα με στοιχειώνουν σε όλη μου τη ζωή».


Το "καράβι" της κεταμίνης


Στη συνέχεια της απολογίας της, η Ρούλα Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε πως οι γιατροί είχαν συνεννοηθεί μεταξύ τους έπειτα από ειδοποίηση του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Νίκου Ράικου ότι είχε βρεθεί μεγάλη δόση κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Κατηγορούμενη: Υποθέτω ότι έχει πάρει ο Ράικος τη ΜΕΘ και λέει ότι «έχω βρει ένα καράβι κεταμίνη και άλλες ουσίες». Πιστεύω ότι τους είπε ότι έχει γίνει σφάλμα και θέλησαν να το καλύψουν.

Σύνεδρος: Γιατί να στοχοποιήσουν τη μητέρα;

Κατηγορούμενη: Νομίζω ότι όλα είναι σχέδιο του κ. Ηλιάδη.

Σύνεδρος: Είπατε ότι είχε κίνητρο τη δημοσιότητα;

Κατηγορούμενη: Δεν ξέρω τον ψυχικό του κόσμο, εδώ μίλησε για το «Μινχάουζεν», που δεν το ήξερε κανένας.

Σύνεδρος: Δηλαδή, Απρίλιο - Μάιο του 2021 ξεκινάει ένα ψέμα για εσάς για να γίνει διάσημος, το έχει πει παντού σε συναδέλφους του και, αφού πέθανε το παιδί σας, μετά το είπε και σε άλλους γιατρούς, για να καλύψουν και νέα ιατρικά λάθη, και μετά το είπε και σε δημοσιογράφους για να κατηγορήσουν εσάς; Αυτό μας λέτε, για να καταλάβουμε επιτέλους!

Κατηγορούμενη: Αυτό κατά βάση. Είχε μια σκέψη στην αρχή και μετά έμαθα εδώ ότι είχε επικοινωνία με το «Παίδων». Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο κ. Ηλιάδης πήρε τηλέφωνο στο «Παίδων» για το πού θα γίνει η νεκροψία. Τι φοβόταν; Γιατί δεν ήθελε να κατεβεί η σορός στην Πάτρα;


Αλέξης Κούγιας: Το δικαστήριο κάνει Ιερά Εξέταση


Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας υπέβαλε νέα αιτήματα, τα οποία απορρίφθηκαν στο σύνολό τους από το δικαστήριο. Μεταξύ αυτών, να γίνει αυτοψία στο «Παίδων», αλλά και να αναγνωστεί η επιστολή της γενετίστριας Καρόλα Βιενουέζα, που είχε ήδη καταθέσει στη δίκη, και να εξεταστεί συμπληρωματικά, καθώς ισχυρίζεται ότι, έπειτα από γενετικό έλεγχο στον οποίο υπέβαλε τη Ρούλα Πισπιρίγκου, διαπίστωσε ότι πάσχει από σύνδρομο που επηρεάζει την καρδιά. Απορρίφθηκε επίσης το αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, καθώς, σύμφωνα με την εισαγγελέα, «το “Μινχάουζεν” είναι διαταραχή συμπεριφοράς. Απάντησε με νηφαλιότητα, είπε τα γεγονότα με χρονική αλληλουχία, δεν έδωσε την εντύπωση μιας γυναίκας που πάσχει και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται εδώ μέσα».

Ο Αλέξης Κούγιας διαμαρτυρήθηκε για άλλη μία φορά για τις ερωτήσεις που έγιναν στην εντολέα του, επισημαίνοντας: «Μου μεταφέρθηκε ότι η ειρωνεία πήγε σύννεφο. Το να φτάσουμε στο σημείο να ερωτάται από την έδρα γιατί έκανε έρωτα με το σύζυγό της μετά το θάνατο του παιδιού! Η σύνεδρος βλέπει εκπομπές όλη μέρα; Το δικαστήριο κάνει Ιερά Εξέταση. Είναι πρωτοφανής και θα μείνει στην ιστορία».