«Είναι μια γυναίκα πιεσμένη. Ο ψυχικός της κόσμος έχει καταρρεύσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι μια καλή και φιλήσυχη γυναίκα και, όπως αντιλαμβάνεστε, κάτι έγινε για να υπάρξει τέτοια εξέλιξη», δήλωσε ο δικηγόρος της 39χρονης που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 43χρονο στη ΧαλκίδαΘέμης Κωντσιλίδης.

«Δεν ήταν εμμονική με το θύμα, σιγά σιγά φαίνεται η αλήθεια», είπε ο συνήγορος της δράστιδος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Διαβάστε ακόμα: Δολοφονία 43χρονου στη Χαλκίδα: "Η 39χρονη νόμιζε ότι είχαν σχέση", λέει ο αδερφός του θύματος


Δολοφονία στη Χαλκίδα: Περιστατικό πριν από 15 χρόνια όπλισε το χέρι της 39χρονης

Όπως σημείωσε: «Ακούστηκαν φήμες για βιασμό, είναι σκληρή η λέξη αυτή. Υπήρχε ένα περιστατικό πριν από 15 χρόνια, δεν ξέρω πόσοι το γνώριζαν, πιθανώς να ήταν 2-3 άτομα, ήταν πολύ λίγα. Αυτό το περιστατικό ήταν μεταξύ θύματος και θύτη. Υπήρχαν διάφορα γεγονότα, λόγω των οποίων δεν μπορούσε να ηρεμήσει αυτή η γυναίκα. Είχε φτιάξει τη ζωή της, είχε παιδάκια, αλλά δεν ήταν καλά. Υπάρχουν πράγματα που δεν την άφηναν να ηρεμήσει».

«Υπάρχει ένα φονικό, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, προσπαθείτε κι εσείς να ενώσετε τα κομμάτια και τις πληροφορίες. Δεν προκύπτει αυτό που ισχυρίζεται η πλευρά της οικογένειας του θύματος ότι σχεδίαζε δύο χρόνια την πράξη της», υποστήριξε ο κ. Κωντσιλίδης.

«Έχει καταλάβει την πράξη της. Είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από προχθές. Είναι πάρα πολύ εύθραυστη κοπέλα. Ο ψυχικός κόσμος της έχει καταρρεύσει εδώ και χρόνια», υποστήριξε ο συνήγορος της 39χρονης.

Σχετικά με τον σύζυγο της δράστιδος, ο δικηγόρος της είπε ότι «με το θύμα ήταν από το ίδιο χωριό, έχουν μεγαλώσει μαζί. Ο σύζυγος τη στηρίζει την 39χρονη, έχουν μια εξαιρετική σχέση».


Δολοφονία στη Χαλκίδα: Του έγραφε "αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία"

Λίγη ώρα μετά τον συνήγορο της 39χρονης, στον ΑΝΤ1 μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θανάσης Τάρτης.

«Υπήρχε εμμονή με τον 43χρονο, ίσως έβλεπε στο θύμα αυτό που δεν έβλεπε στον σύζυγό της. Είπε ο πατέρας της για δήθεν βιασμό πριν από 15ετία, αυτό δεν ισχύει. Δεν υπήρχε τίποτα, αν υπήρχε, τα ζευγάρια δεν θα έκαναν παρέα», τόνισε ο δικηγόρος.

Όπως αποκάλυψε, «τα δύο ζευγάρια είχαν φιλικές σχέσεις και μάλιστα η δράστιδα με τον άνδρα της ήταν παρόντες στον γάμο του θύματος, υπάρχουν και φωτογραφίες, το ξέρει όλο το χωριό».

Συνέχισε αναφέροντας «Ποτέ και σας το λέω ξεκάθαρα ότι ουδέποτε υπήρχε προσωπική σχέση του θύματος και της δράστιδος. Στο τέλος του 2021, έξι μήνες μετά τον γάμο του, ήρθε στο γραφείο μου μαζί με τη σύζυγό του. Ήταν πανικόβλητος. Μου είπε ότι δεχόταν πιέσεις και παρενοχλήσεις συνεχείς από τη γυναίκα αυτή και μάλιστα μου έδειξε και ένα μήνυμα στο κινητό του που του έγραφε "Αν σε έχω εγώ δεν θα σε έχει καμία".

Δεν αξιολόγησα τις πιέσεις ως τόσο σημαντικό. Ήρθε για να κάνει ασφαλιστικά μέτρα, του είπα δεν θα σε βοηθήσουν τα ασφαλιστικά μέτρα, καλύτερα να μιλήσεις στον φίλο σου. Έτσι κι έγινε και σταμάτησε η ενόχληση. Από τότε δεν υπήρξε τίποτα απολύτως. Έχουν κατασχεθεί τα κινητά και του θύματος και της δράστιδος και θα φανούν όλα», είπε ο κ. Τάρτης.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ακόμη «αν δείτε το βίντεο, είναι τόσο χαλαρός, δεν έχει λόγο να υποψιαστεί το παραμικρό, δεν υπήρχε το παραμικρό για δύο χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπήρχε σχέση μεταξύ των ζευγαριών, αλλά οι δύο άνδρες έκαναν παρέα. Το θύμα, μάλιστα, μου είχε προτείνει κι εμένα να αναθέσω δουλειά στον άνδρα της δράστιδος».

Αναφερόμενος στη γυναίκα του θύματος, ο κ. Τάρτης είπε πως «είδε το έγκλημα από το μπαλκόνι, κατέβηκε δίπλα στο άψυχο κορμί του συζύγου της, η δράστιδα είχε πάει στο απέναντι πεζοδρόμιο με το ένα μαχαίρι στο χέρι, το άλλο ήταν καρφωμένο στο κορμί του 43χρονου».

«Ήταν σχεδιασμένο το έγκλημα, δεν ξέρω αν ήταν πριν από δύο χρόνια. Είχε παρακολουθήσει όλες τις κινήσεις του. Ήξερε τι ώρα φεύγει από το σπίτι, πού είχε αφήσει το αυτοκίνητό του, ήρθε με δύο μαχαίρια… είναι εκτελεσμένο καλά το σχέδιό της, πήρε δύο μαχαίρια από το σπίτι της, διένυσε 20 χιλιόμετρα από το χωριό της», υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας του 43χρονου ξυλουργού, ο οποίος όπως ισχυρίστηκε ο κ. Τάρτης «δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα».


Δολοφονία στη Χαλκίδα: Το χρονικό

Τα ξημερώματα του Σαββάτου η 39χρονη έφυγε από το σπίτι της στα Λουκίσια Χαλκίδας, διένυσε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων μέχρι το σπίτι του 43χρονου στο κέντρο της πόλης και του έστησε καρτέρι στο σημείο όπου συνήθιζε να παρκάρει το αυτοκίνητό του.

Η 39χρονη μόλις τον είδε του επιτέθηκε πισώπλατα, μαχαιρώνοντάς τον. Την ίδια στιγμή, η σύζυγος του 43χρονου παρακολουθούσε έντρομη την επίθεση από το μπαλκόνι του σπιτιού της.

«Ενημερώθηκε η Αστυνομία από αυτόπτες μάρτυρες που είδαν μπροστά στα μάτια τους να δολοφονείται ο άνθρωπος. Ο ένας μάρτυρας ήταν η σύζυγος του θύματος που παρακολουθούσε από το μπαλκόνι. Η φερόμενη ως δράστις ανέμενε τους αστυνομικούς, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και δεν θέλησε να μιλήσει στους αστυνομικούς», είπε στην τηλεόραση του MEGA.


Συγγενείς του θύματος κάνουν λόγο για εμμονή της 39χρονης με τον επιχειρηματία. Το θύμα, που είχε παντρευτεί με τη σύζυγό του τα τελευταία δύο χρόνια, είχε αποκαλύψει τη συστηματική παρενόχληση και τις απειλές που δεχόταν από τη δράστιδα τόσο στη σύζυγό του όσο και στον σύζυγό της 39χρονης, που ήταν στενός του φίλος.

«Είδα τα μηνύματα. "Εάν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία άλλη". Υπήρχε αυτό το μήνυμα στο κινητό του. Δεν είχαν ποτέ σχέση, απ’ ό,τι συμπεραίνω υπήρχε μία εμμονή, γιατί δεν υπήρχε ποτέ σχέση», είπε ο Αθανάσιος Τάρτης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Όπως συμπλήρωσε ο δικηγόρος, ο 43χρονος είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα, ενώ τόνισε πως από τη στιγμή που το θύμα παντρεύτηκε ξεκίνησαν οι πιέσεις και οι απειλές από την πλευρά της 39χρονης.

«Δεν αξιολόγησα τότε τις απειλές ως σοβαρές. Πώς μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα φτάσει ως εκεί;», είπε ο κ. Τάρτης.

Ο πατέρας της φερόμενης δράστιδος ισχυρίστηκε πως η 39χρονη είχε πέσει θύμα βιασμού από τον 43χρονο, ωστόσο ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος το διαψεύδει.

«Φυσικά και όχι. Εάν είχε γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα συνέχιζαν να κάνουν παρέα τα ζευγάρια», είπε, εξηγώντας πως ο 43χρονος και ο σύζυγος της δράστιδος ήταν φίλοι εδώ και πολλά χρόνια.

Σήμερα, Δευτέρα, θα διενεργηθεί η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 43χρονου.