Ραγδαίες και καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες, με το πτώμα του Μπάμπη Κούτσικου, του 31χρονου που είχε εξαφανισθεί στο Μεσολόγγι και όπως όλα δείχνουν δολοφονήθηκε.

Από την μεριά του ο κρεοπώλης, που είναι ο βασικός ύποπτος για την δολοφονία, αρνείται τα πάντα. Διανυκτέρευσε στο τμήμα. Σκληρός και άτεγκτος, το απόγευμα της Τρίτης (23/01) έχει κληθεί για νέα συμπληρωματική κατάθεση, με τις αρχές να γέρνουν προς το συμπέρασμα πως έδρασε μόνος του και να απορρίπτουν το σενάριο πως δεν μιλάει επειδή έδρασε σε συνεργασία και με άλλα πρόσωπα και τώρα φοβάται για την ζωή του.

Έγκλημα στο Μεσολόγγι: Πώς έπεσε νεκρός ο Μπάμπης;

Πως έγινε όμως το πρωτοφανές έγκλημα; Ο Μπάμπης σωριάστηκε νεκρός από ένα και μόνο πυροβολισμό, μία σφαίρα με πολλές βολίδες που σάρωσαν το κορμί του, μία βολή παρόμοια με αυτές που οι κυνηγοί κάνουν στα αγριογούρουνα με μεγάλη διασπορά τα σκάγια στο κορμί του τουλάχιστον 10.

Ο άτυχος Μπάμπης ως φαίνεται είχε καταλάβει την παγίδα που είχε πέσει, πως προκύπτει αυτό; Το πτώμα του και πάλι «μίλησε», η φορά της βολής είναι από πάνω προς τα κάτω μέσα στην νύχτα με το αυτοκίνητο σταματημένο και πιθανότατα μόνο φως αυτό των προβολέων του, ο Μπάμπης ήταν όπως όλα δείχνουν έξω από το αμάξι αντιμέτωπος με την δολοφονική καραμπίνα, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης τον έκανε να τρέξει και να κρυφτεί στο μόνο καταφύγιο του βάλτου τις καλαμιές, όμως ο δολοφόνος του, καλύτερα εξοπλισμένος καλύτερα προετοιμασμένος, πιθανότατα και με κάποιον φακό βρήκε στον ίσκιο του Μπάμπη μέσα στα καλάμια, είδε τον Μπάμπη να κρύβεται και ψυχρά σήκωσε το όπλο του και το άδειασε στον άτυχο νέο. Ο Μπάμπης έπεφτε νεκρός, μπρούμητα.

Το μέρος είναι λασπώδες, το άψυχο κορμί είναι ανάμεσα σε αυλάκια, αλλά όχι μέσα στο νερό, και ο Μπάμπης είναι όπως ήταν εκείνη την νύχτα με τα ρούχα του, χωρίς να τον έχουν σκεπάσει ή θάψει με κάτι.

Αναζητούν ίχνη DNA στα ρούχα και τα νύχια του θύματος

Οι ιατροδικαστές θα ψάξουν τα ρούχα του, τα νύχια του, και την περιοχή, ψάχνουν DNA του δράστη ή των δραστών και να δουν αν υπάρχουν ίχνη πάλης, αν και όπως φαίνεται ό,τι έγινε την μοιραία νύχτα έγινε ανάμεσα στους δύο άνδρες τον ψυχρό δολοφόνο και τον τρομαγμένο Μπάμπη.

Ο Μπάμπης θα βοηθήσει όμως με το γαζωμένο από σκάγια κορμί του και σε κάτι ακόμα την αστυνομία. Να ταυτοποιηθεί στην βαλλιστική το όπλο του δράστη, ένα όπλο που οι αρχές αναζητούν στον βάλτο και την λιμνοθάλασσα καθώς εκτιμούν πως σε αυτή την περιοχή είναι πολύ πιθανό να το πέταξε ο δολοφόνος μετά τον φόνο μαζί με το κινητό του.

Η στάση που τηρεί τώρα ο κρεοπώλης

Όσο για τον χασάπη, έχει παραπάνω από μία καραμπίνες και οι Αρχές τις εξετάζουν λεπτομερώς για να δουν τι μπορεί να τους δώσουν από στοιχεία που θα χρησιμοποιήσουν απέναντι στον σκληρό χασάπη που κρατάει την γραμμή της άρνησης από την πρώτη στιγμή ακόμα και τώρα που η πόρτα του Κορυδαλλού τον περιμένει.

Η κράτησή του μέχρι να ξαναπάει στον ανακριτή, στοιχείο που δικαιολογεί γιατί δεν έχει πάει ακόμα στην φυλακή, γίνεται με δρακόντεια μέτρα σε μυστική τοποθεσία. Η αστυνομία δεν αποκαλύπτει σε πιο αστυνομικό τμήμα κρατείται υπό το φόβο επεισοδίων. Για αυτό και τον έχουν πάει σε ένα ήσυχο απομακρυσμένο τμήμα εκτός Μεσολογγίου.

Καλλιακμάνης: «Εκεί που βρέθηκε η σορός δολοφονήθηκε ο Μπάμπης»

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν/α Αττικής μίλησε στο Live News για την πορεία των ερευνών των Αρχών κι εξήγησε γιατί εκεί που βρέθηκε η σορός του Μπάμπη είναι και το σημείο που δολοφονήθηκε.

«Το εκκλησάκι της Ευαγγελιστρίας χτίστηκε τα τελευταία 15 χρόνια κι εκεί βρέθηκε η σορός του Μπάμπη σε ξηρό έδαφος. Οι αστυνομικοί λένε ότι είχε γύρω στις 10 τρύπες η σορός που μάλλον δικαιολογούν ότι μπορεί να ήταν μία η βολή από φυσίγγι που χρησιμοποιείται για αγριογούρουνα», είπε αρχικά ο κ Καλλιακμάνης.

Στην συνέχεια ο κ. Καλλιακμάνης επεξήγησε γιατί η περιοχή που βρέθηκε η σορός του θύματος είναι και ο χώρος της δολοφονίας: «Η δολοφονία του Μπάμπη έγινε εκεί, γιατί βρέθηκε η τάπα από το φυσίγγι. Συγκεκριμένα μέσα στο φυσίγγι είναι η τάπα που έχει τις βολίδες. Όταν πυροβολήσει κάποιος, φεύγει η τάπα με τις βολίδες».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Γιώργος Καλλιακμάνης ως προς τον τύπο του όπλου μόνο η καραμπίνα πετάει το φυσίγγι άδειο.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Με πληροφορίες από MEGA