Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κος Ιερώνυμος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πίεση της εκκλησίας προς τους τοπικούς βουλευτές για να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, είπε: «Πόσες φορές πρέπει να πω ότι δεν είμαι κομματικός μηχανισμός; Θέλω να καταλάβουν όλοι ότι τα πράγματα στην επαρχία δεν είναι όπως είναι στην απρόσωπη Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, εδώ βρισκόμαστε, είμαστε όλοι μαζί, γίνεται μια εκδήλωση και μαζευόμαστε όλοι και εκεί ανταλλάσσουμε απόψεις. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε και τα λέμε δεν σημαίνει ότι ενεργώ όπως η κυβέρνηση και κάνω μασάζ ή πιέζω. Εγώ δεν ξέρω από μασάζ».

*Διαβάστε εδώ: Νίκη Κεραμέως στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν γίνεται Έλληνας ομογενής να ψηφίζει στις ευρωεκλογές και όχι στις εθνικές


Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου: Βρε μήπως στις ευρωεκλογές να ψηφίσω ΚΚΕ;

«Εγώ δεν μπορώ να ελέγξω τον κάθε παπά μου και πολλές φορές μετά εκ των υστέρων έχω επέμβει και έχω «τραβήξει αυτιά» γιατί κάποιοι βγαίνουν στον άμβωνα και λένε πολλά. Στους ιεράρχες λήφθηκε απόφαση η Σύνοδος θα στείλει επιστολή και στους 300. Είναι κακό να τους γνωρίζουμε τις θέσεις μας;», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα αντιμετωπιστούν αρνητικά από την εκκλησία οι βουλευτές που υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, απάντησε: «Έχω έναν πειρασμό τον τελευταίο καιρό, και κάνω πολύ προσευχή και δεν μου φεύγει, και ο λογισμός μου λέει «βρε μήπως στις ευρωεκλογές να ψηφίσω ΚΚΕ» αλλά θα δούμε τι θα γίνει μέχρι τότε. Για να ευθυμήσουμε λίγο, τι να πω έτσι όπως τίθενται τα πράγματα! Μόνο μη το μάθει ο πατέρας μου και με πετάξει από το σπίτι».


O Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 24-01-2024