H φιλοζωική οργάνωση «Αδεσποτούλια Ξάνθης» έδωσε συνέχεια στο θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά που ζουν υπό άθλιες συνθήκες στη χωματερή, αναφέροντας πως ένα ποσό ύψους 30.000 ευρώ που πιστώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ), για την επίλυση του προβλήματος, δεν ήταν αρκετό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, «το ποσό των 30.000 ευρώ δεν διατέθηκε μόνο για τη στείρωση, εμβολιασμό και εξέταση 150 σκύλων. Διατέθηκε και για καθημερινή σίτιση για πάνω από 500 σκυλιά».

«Το ποσό αυτό διατέθηκε από τη Δ.Ι.Α.Α.Μ.Α.Θ με μια 3μηνη σύμβαση. Έληξε η σύμβαση, δεν ανανεώθηκε όπως μας είχαν υποσχεθεί για να συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα ζώα. Από τότε εμείς προσπαθούμε να πληρώσουμε τα ΠΑΝΤΑ ως φιλοζωικό σωματείο», αναφέρει η οργάνωση, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της.

Δελτίο Τύπου: Πάνω από 500 σκύλοι φαντάσματα αργοπεθαίνουν.



Η νέα ανακοίνωση της φιλοζωικής οργάνωσης


«Σε συνέχεια του δελτίου Τύπου που δημοσιεύσαμε πριν από λίγες μέρες και αφού το θέμα πήρε διάσταση και έγινε ευρέως γνωστό μέσω τηλεοπτικών και έντυπων Μέσων, θα θέλαμε να κάνουμε επιγραμματικά κάποιες διευκρινίσεις:

Αναφέρθηκε από την ειδική γραμματέα κ. Δημοπούλου ότι το ποσό των 30.000 ευρώ πιστώθηκε σ' εμάς από το Υπουργείο Εσωτερικών για να λύσουμε το πρόβλημα και ότι με αυτό το ποσό έγιναν στειρώσεις σε 150 αδέσποτα, εμβολιασμός και αιματολογικές.

Λοιπόν, το ποσό των 30.000 ευρώ δεν διατέθηκε μόνο για τη στείρωση, εμβολιασμό και εξέταση 150 σκύλων. Διατέθηκε και για καθημερινή σίτιση για πάνω από 500 σκυλιά. Δεν πρέπει να τρώνε καθημερινά;

Χωματερή Ξάνθης. 500 καταδικασμένα σκυλιά


Για την πληρωμή υπαλλήλων για τη φροντίδα σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ βάση των ζώων, για τη σίτιση σε μια τεράστια έκταση χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων σε δύσκολες συνθήκες. Η μία υπάλληλος συνεχίζει μέχρι και σήμερα κάθε μέρα.

Υπάρχουν παραστατικά και αποδεικτικά για όλες τις ενέργειες αυτές και φυσικά τα χρήματα αυτά διατέθηκαν αποκλειστικά σε αμοιβές κτηνιάτρων, τροφές, φάρμακα και τη νόμιμη αμοιβή του υπαλλήλου που είχε αναλάβει να ταΐζει τα ζώα και ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ.

Το ποσό αυτό διατέθηκε από τη Δ.Ι.Α.Α.Μ.Α.Θ με μια 3μηνη σύμβαση. Έληξε η σύμβαση, δεν ανανεώθηκε όπως μας είχαν υποσχεθεί για να συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα ζώα.

Από τότε εμείς προσπαθούμε να πληρώσουμε τα ΠΑΝΤΑ ως φιλοζωικό σωματείο. Μας βοήθησαν δύο φιλοζωικά σωματεία από το εξωτερικό (Animal Action & GAR) με τροφές και στειρώσεις.

Δελτίο Τύπου: Πάνω από 500 σκύλοι-φαντάσματα αργοπεθαίνουν.


Η κατάσταση που βλέπετε είναι τωρινή!

Που σημαίνει ότι αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στη χωματερή ΔΕΝ αρκούν. Οι τροφές δεν φτάνουν, τα ζώα δεν έχουν στειρωθεί όλα, τα ζώα εξακολουθούν να είναι σε τραγική κατάσταση, εξακολουθούν να ζευγαρώνουν και να γεννάνε, εξακολουθούν να υποφέρουν, εξακολουθούν να πεθαίνουν

Ζητάμε να αναλάβει η Δημοτική Αρχή τις ευθύνες της. Ζητάμε επιτέλους να εφαρμοστεί το νομοθετικό πλαίσιο. Όχι μόνο για την Ξάνθη. Για όλη την Ελλάδα. Γιατί οι εικόνες που είδατε αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας».