Για ένα παιδί με «οχυρωμένη καρδιά» έκανε λόγο έκανε λόγο η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, μιλώντας για την κατάσταση της μικρής Τζωρτζίνας, όταν έφυγε από το Ωνάσειο.


«Τόσο δυνατό παιδί ήταν η Τζωρτζίνα»

«Η καρδιά της Τζωρτζίνας μετά το Ωνασειο ήταν μια πλήρως λειτουργική και μελετημένη καρδιά. Οι γιατροί δεν πήγαν στα τυφλά. Από την τοποθέτηση του απινιδωτή και μετά η καρδιά της Τζωρτζίνας ήταν πλήρως ελεγχόμενη από τους γιατρούς.Όμως για να δουλεύει η καρδιά χρειάζεται εκτός από ρεύμα και οξυγόνο. Το οξυγόνο εξασφαλίζεται με ΑΜΠΟΥ ή διασωλήνωση αν αυτό χρειαστεί. Όλοι οι μάρτυρες έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στα κλινικά συμπτώματα. Αυτά θα οδηγήσουν τον καρδιολόγο, τον γενετιστή ή τον παιδίατρο. Αν υπήρχε σημάδι για πρόβλημα καρδιάς δε θα περίμεναν οι γιατροί το γενετιστή να τους πει», τόνισε η εισαγγελέας.

*Διαβάστε εδώ: Εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: ''Ήρθε η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ως δια μαγείας ο Δασκαλάκης επέστρεψε στο σπίτι''

Νωρίτερα, αναφέρθηκε στη δύναμη της μικρής Τζωρτζίνας στην «ανεξήγητη ανακοπή», τονίζοντας: «Το καρδιογράφημα του παιδιού ήταν φυσιολογικό όταν εισήχθη στη ΜΕΘ μετά την ανακοπή», είπε και πρόσθεσε «τόσο δυνατό ήταν αυτό το παιδί».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cynqhtg82ppt)