Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 34χρονο Κρητικό που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από τον αδίστακτο Αλβανό πιστολέρο στο Γκάζι τα ξημερώματα της 16ης Δεκεμβρίου, έξω από κλαμπ, καθώς επέστρεψε στην Κρήτη.

Χθες, Παρασκευή 26/01, ο Δημήτρης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Γεννηματάς», μετά από 41 ημέρες νοσηλείας και το βράδυ επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής για Κρήτη.

Από το πρωί βρίσκεται πίσω στο σπίτι του μετά από μία μεγάλη και αναίτια περιπέτεια που θα μπορούσε να έχει αποβεί μοιραία τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον αδερφό του Γιάννη και τον φίλο τους Φραγκίσκο.


Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Ο 34χρονος είχε δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι

Όπως είχε γράψει το Creta24, o 34χρονος Δημήτρης που είχε δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι από τον 36χρονο αδίστακτο πιστολέρο, είχε χειρουργηθεί για δεύτερη φορά στις 18 Δεκεμβρίου από την χειρουργική ομάδα της Νευροχειρουργικής Κλινικής του «Γεννηματάς» με τη βοήθεια συστήματος νευροπλοήγησης, το οποίο ελαχιστοποιεί τις χειρουργικές βλάβες του εγκεφάλου.

*Διαβάστε εδώ: Τροχαίο ατύχημα με σύγκρουση δύο οχημάτων στη λεωφόρο Συγγρού τα ξημερώματα

Το βλήμα που είχε δεχτεί ο άνδρας από τα Μάλια δεν είχε εξέλθει του κρανίου, αλλά είχε παραμείνει κολλημένο στον εγκέφαλό του, καθώς είχε σταματήσει πάνω σε οστό, ενώ υπήρχε μόνο τραύμα εισόδου, γεγονός που έκανε την επέμβαση περίπλοκη.

Αν και αρχικά αναμενόταν να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 22 Ιανουαρίου, και κάποιες θεραπείες που έπρεπε να κάνει να γίνονταν από γιατρούς του Βενιζέλειου νοσοκομείου, τελικά αποφασίστηκε ο 34χρονος να ολοκληρώσει τις θεραπείες του στο νοσοκομείο της Αθήνας και να βγει από το νοσοκομείο λίγες ημέρες μετά.

Πλέον στο πλευρό της συζύγου του και της οικογένειάς του θα μπορέσει να αναρρώσει σωματικά αλλά και ψυχικά από την σοκαριστική επίθεση.

Ο αδελφός του Δημήτρη, Γιάννης, τραυματίστηκε ελαφρύτερα και από τις 22 Δεκεμβρίου βρίσκεται σπίτι του στα Μάλια, ενώ ο 28χρονος Φραγκίσκος που επίσης είχε δεχτεί πυροβολισμό στο κεφάλι, και έχει επίσης επιστρέψει στην Κρήτη, υποβλήθηκε πριν πό λίγες ημέρες ξανά σε χειρουργείο και αφαιρέθηκαν οι οκτώ βίδες που είχαν τοποθετηθεί στη γνάθο του.

Ο 37χρονος πιστολέρο που πυροβόλησε εν ψυχρώ τόσο τον 34χρονο Μαλιώτη, αλλά και τον αδερφό του Γιάννη και τον φίλο τους Φραγκίσκο, εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης, ενώ ο 33χρονος συνοδηγός του στο γκρι τζιπ έχει προφυλακιστεί.

*Πηγή: creta24.gr