Με μαζική συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας και πορεία στην Ισραηλινή Πρεσβεία, ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 27 Ιανουαρίου 2024, συλλαλητήριο με κεντρικά συνθήματα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή».



Στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ ανταποκρίθηκαν δεκάδες Σωματεία, φορείς και Φοιτητικοί Σύλλογοι. Μαζί τους διαδήλωσαν η ΟΓΕ, η ΕΕΔΥΕ και η ΕΕΔΔΑ, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας και η Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο γγ του ΚΚΕ σε δήλωση του ανέφερε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Πάρκο Ελευθερίας για να βροντοφωνάξουμε ξανά "Λευτεριά στην Παλαιστίνη"! Να σταματήσει τώρα το μακελειό, η γενοκτονία κατά του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που είναι κατακτητής των παλαιστινιακών εδαφών. Να μη στείλει η ελληνική κυβέρνηση φρεγάτα ελληνική στην Ερυθρά Θάλασσα. Υπάρχει κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου στη Μ. Ανατολή, που αυτή η φωτιά που θα ανάψει θα αγκαλιάσει δυστυχώς και τη χώρα μας. Θα κάψει και τον δικό μας λαό».

Ο Δ. Κουτσούμπας στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης



Στη μαζική συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας μίλησαν ο Γρηγόρης Αναγνώστου, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, ο στρατευμένος Θοδωρής Μαλαφούρης, ο Μοχάμεντ Αμπουασάμπε, εκπρόσωπος των μαζικών φορέων των Παλαιστινίων στην Ελλάδα, και ο 'Αγγελος Γαλανόπουλος, πρόεδρος του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

pame-palestini__2_
pame-palestini__3_
pame-palestini__4_