«Θα συνεχίσουμε έως ότου η κυβέρνηση αποφασίσει να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που έχουμε» δήλωσε ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Τζέλλας, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον Γιάννη Αργυρό.
 «Ενισχύονται καθημερινά τα μπλόκα, ειδικά στο μπλόκο της Ε65 που έχουμε στήσει οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων καθημερινά έρχονται συνάδελφοί μας και δυναμώνουμε. Είμαστε πάνω από 700 -800 τρακτέρ αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε ο κ. Τζέλλας.


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Τζέλλα στα Παραπολιτικά 90,1

Ενισχύονται καθημερινά τα μπλόκα, ειδικά στο μπλόκο της Ε65 που έχουμε στήσει οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων καθημερινά έρχονται συνάδελφοί μας και δυναμώνουμε. Είμαστε πάνω από 700 -800 τρακτέρ αυτή τη στιγμή και θα συνεχίσει ο ρυθμός να έρχονται συνάδελφοι έως ότου η κυβέρνηση αποφασίσει να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που έχουμε.

Η κυβέρνηση δεν μιλάει μαζί μας πέρα από τα επικοινωνιακά που βγαίνει ο υπουργός και λεει ότι οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές. Καταρχήν δεν δεχόταν ότι υπήρχε αγροτικό πρόβλημα, τώρα καταφέραμε να διαπιστώσει η κυβέρνηση ότι υπάρχει προβλημα με τους αγρότες, ότι υπάρχει πρόβλημα με τους πληγέντες εδώ στη Θεσσαλία και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν έχει καλύψει τις πραγματικές ανάγκες που έχουμε. Εμείς διεκδικούμε λύσεις σε αυτά τα προβλήματα έτσι ώστε να καταφέρουμε και να ξαναμπούμε σε ρυθμούς φυσιολογικής ροής της ζωή αλλά συγχρόνως να μην επιτρέψουμε να ερημώσει η ύπαιθρος στην Ελλάδα και να φύγουμε εμείς οι αγρότες από το επάγγελμα.

Εμείς από αρχές Δεκεμβρίου έχουμε ζητήσει συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο σαν Ομοσπονδία Καρδίτσας και σαν ομοσπονδία Λάρισας και δυστυχώς δεν έχουν κάνει καμία συνάντηση.

Η συμμετοχή είναι πάρα πολύ μεγάλη και είναι από τις λίγες φορές που ανταποκρίνεται το μέγεθος των προβλημάτων με το μέγεθος των συναδέλφων που συμμετέχουμε. Η κυβέρνηση μόνο έτσι καταλαβαίνει. Το μέγεθος των τρακτέρ που είναι στο δρόμο δείχνει και το μέγεθος των αιτημάτων δηλαδή στην Καρδίτσα 700 τρακτέρ είχαμε να βγάλουμε από το ’95 κάτι που δείχνει και την αγωνία αλλά πλέον και την πίστη των αγροτών στον αγώνα και το ότι δεν θα επιτρέψουμε για ακόμα μια φορά να μας κοροϊδέψουν και δεν θα επιτρέψουμε να μας διώξουν από τον τόπο μας.

Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει τις αποζημιώσεις όπως πρέπει και να τις δώσει τώρα για εμάς στους πλημμυροπαθείς και όσον αφορά τους αγρότες σε όλη την Ελλάδα να δώσει το αφορολόγητο πετρέλαιο που διεκδικούμε, πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος 7 λεπτά, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και να αποζημιώνει στο 100% και στο 100% της παραγωγής. Να αλλάξει η κοινή αγροτική πολιτική που δυστυχώς είναι η ταφόπλακα των αγροτών σε όλη την Ελλάδα.