Για την κατάσταση που επικρατεί στα Βίλια, όπου, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα δεχθούν μεγάλο όγκο χιονιού τις επόμενες ώρες, μίλησε ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος, ξεκαθαρίζοντας πως ο δήμος βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.


"Το τοπίο αρχίζει να ασπρίζει στα Βίλια"

«Εδώ στα Βίλια έχει ξεκινήσει από τις 05:00 ελαφριά χιονόπτωση, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής, αλλά το τοπίο έχει αρχίσει να ασπρίζει. Έχουμε βγει ήδη με τα μηχανήματά μας στους πιο ορεινούς οικισμούς, όπως στον Άγιο Νεκτάριο, που κάναμε τους πρώτους καθαρισμούς. Όλοι οι δρόμοι αυτή τη στιγμή είναι βατοί. Έχουμε έξι μηχανήματα επιχειρούν στην περιοχή, ενώ σε συνεργασία και με τον κ. Χαρδαλιά στην Περιφέρεια έχουμε στη διάθεσή μας συνολικά 15 μηχανήματα. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν μονάχα τα έξι, δεν έχουμε ανάγκη για παραπάνω», είπε ο δήμαρχος της περιοχής στο Action24.

*Διαβάστε εδώ: Εύβοια: Κλειστά τα σχολεία λόγω του χιονιά σε Μαντούδι, Λίμνη και Αγία Άννα


Κλειστά τα σχολεία στα Βίλια

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, ο κ. Δρίκος ανέφερε: «Τα σχολεία στα Βίλια λόγω της εξέλιξης του φαινομένου έδωσα πριν από λίγο εντολή να κλείσουν σε όλες τις βαθμίδες. Στις υπόλοιπες ενότητες που δεν έχουμε χιονοπτώσεις είναι κανονικά λειτουργικά».

«Έχουμε δώσει σημεία στα οποία έχουμε βγάλει σακούλες με ένα συγκεκριμένο βάρος για να μπορούν να τα μεταφέρουν και οι πολίτες. Αλάτι έχουμε και στο δημαρχείο Βιλίων και στην κεντρική πλατεία και στην πλατεία της αγοράς. Την ίδια ώρα έχουμε και τα δικά μας 4Χ4 φορτωμένα με σακούλες που περιφέρονται σε όλους τους δρόμους του χωριού και εάν χρειαστεί, πάμε και εξυπηρετούμε κατ' οίκον εάν χρειαστεί. Παράλληλα έχουμε δημιουργήσει θερμαινόμενους χώρους για όποιον έχει ανάγκη», σημείωσε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.