Μετά το πέρας της σύσκεψης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για την κακοκαιρία ''Avgi'' (Αυγή), στην οποία συμμετείχαν επιστήμονες και μετερεωλόγοι, εξαιτίας των χιονοπτώσεων αποφασίστηκε για την Τρίτη (30/1/2024) η διεξαγωγής μαθημάτων σε σχολεία με τηλεκπαίδευση, σε περιοχές της χώρας που τα φαινόμενα αναμένονται έντονα. Ειδικά, στην Αττική, χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια προάστια του νομού από το βράδυ της Δευτέρας.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Μεταφορών: Οδήγηση σε χιόνι, πάγο και χαμηλές θερμοκρασίες - Οι οδηγίες (Βίντεο)

Ποια σχολεία της Αττική θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση

Οι δήμοι της Αττικής, στους οποίους τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση είναι οι εξής:
- Μάνδρας – Ειδυλλίας
- Φυλής – Αχαρνών
- Κηφισιάς – Ωρωπού
- Πεντέλης – Διονύσου
- Παλλήνης

Τηλεκπαίδευση σε Εύβοια και Βοιωτία


Στο μεταξύ, με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία και στην Εύβοια όπως και στη Βοιωτία.
Όσον αφορά στην πορεία της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ, η χιονόπτωση που αναμένεται στην Αττική, θα πλήξει τους δήμους των βορείων προαστίων και συγκεκριμένα, το Διόνυσο, την Εκάλη, τη Ροδόπολη, τη Δροσιά, το Ντράφι, την Πεντέλη, τους Θρακομακεδόνες, το Κρυονέρι, την Άνοιξη και τον Άγιο Στέφανο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων


Παράλληλα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μετά τη σύσκεψη ανέφερε: ''Αποφασίσθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από σήμερα το βράδυ στις 8 έως το πρωί της Τετάρτης στις 10 στην εθνική οδό από τα Μάλγαρα μέχρι την Αθήνα. Αυτό θα αναθεωρείται ανάλογα με την κακοκαιρία''