Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Avgi, που έχει φέρει παγετό και χιόνια.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Εύβοια, τη Βοιωτία και στην Αττική στους Δήμους Μάνδρας - Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης, Παλλήνης και Μαραθώνος.


Κακοκαιρία Avgi: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που δεν θα ανοίξουν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδεία, σε όλα τα σχολεία που κλείνουν λόγω της κακοκαιρίας Avgi θα διεξαχθεί τηλεκπαίδευση.

*Διαβάστε εδώ: Κακοκαιρία "Αvgi": Σε επιφυλακή η μισή Ελλάδα με κλειστά σχολεία, τηλεργασία και απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων λόγω χιονόπτωσης - Πέμπτη βελτιώνεται ο καιρός

Στην Κορινθία δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στην κοινότητα του Μεγάλου Βάλτου και στην κοινότητα του Κρυονερίου. Την απόφαση πήρε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος. Τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 9.30 το πρωί και μετά.

Στις περιοχές της δημοτικής ενότητας Στυμφαλίας και σ΄αυτές του Φενεού, υπάρχει χιονόπτωση και χιονόστρωση και με αφορμή τις χαμηλές θερμοκρασίας και τον παγετό, προληπτικά ο δήμαρχος της περιοχής, πήρε τις πιο πάνω αποφάσεις.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε την Δευτέρα για τα σχολεία έχει ως εξής: «Αναστέλλεται, για αύριο, 30/1/2024, η λειτουργία σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συγκεκριμένους Δήμους της χώρας, κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και στα σχολεία, στα οποία, έχει ήδη αποφασισθεί η αναστολή λειτουργίας τους από τους οικείους Δήμους λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών. Υπενθυμίζεται, από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ότι στις σχολικές μονάδες που αναστέλλεται η λειτουργία τους, προβλέπεται η εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση».