Σε ετοιμότητα είναι ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής,για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Avgi.

Από τη Δευτέρα (29/1) που άρχισε η κορύφωση του φαινομένου, σε συνεννόηση με τους Δήμους και τους αρμόδιους φορείς, 65 βαρέα οχήματα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους δημάρχους των «επικίνδυνων» περιοχών, προκειμένου η πολιτική προστασία της Περιφέρειας να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειας βάσει της εξέλιξης του φαινομένου.

Συνολικά, από την Περιφέρεια Αττικής επιχειρούν 52 εκχιονιστικά μηχανήματα, 3 φορτηγά, 3 φορτωτές, 6 JCB και 1 Bobcat. Όπως είναι φυσικό, το μεγαλύτερο βάρος έχει δοθεί στην Ανατολική Αττική, με συνολικά 33 οχήματα να βρίσκονται στο πεδίο, ενώ στη Δυτική Αττική επιχειρούν συνολικά 17 οχήματα.

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφέρειας και στην υπόλοιπη Αττική, με 15 οχήματα να έχουν κατανεμηθεί στις άλλες περιφερειακές ενότητες, βάσει των προβλέψεων επικινδυνότητας.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της κακοκαιρίας, χιονοπτώσεις σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα της Αττικής, στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται για την Τετάρτη ενώ ο καιρός θα είναι αίθριος από Πέμπτη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cysaxzf7905d)

Κακοκαιρία "Avgi": Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη


Βίλια-Ερυθρές

Λόγω της συνέχισης των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στα Βίλια και τις Ερυθρές αύριο, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Μάνδρα

Στη Δημοτική Ενότητα της Μάνδρας τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δημοτική Ενότητα Δερβενοχωρίων

Κλειστές θα είναι αύριο οι σχολικές μονάδες της Δ.Ε. Δερβενοχωρίων .

Σχηματάρι – Οινόφυτα -Δήλεσι

Στις σχολικές μονάδες Σχηματαρίου , Οινοφύτων και Δηλεσίου όλες οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν από τις 9 η ώρα το πρωί .

Δήμος Αλιάρτου Θεσπιών

Στην Δημοτική Ενότητα Θεσπιών τα Σχολεία όλων των βαθμίδων και οι Δομές Προσχολικής Αγωγής θα παραμείνουν κλειστά λόγω χιονόπτωσης και παγετού.

Στην Δημοτική Ενότητα Αλιάρτου τα Σχολεία όλων των βαθμίδων και οι Δομές Προσχολικής Αγωγής θα λειτουργήσουν μετά τις 10:00π.μ. και το νυχτερινό ΕΠΑΛ

Δήμος Καλαβρύτων

Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Καλαβρύτων, του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαβρύτων καθώς και του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού σχολείου, του Γυμνασίου Ψωφίδας, του Γυμνασίου Δάφνης και του Λυκείου Δάφνης για την Τετάρτη (31-01-24), ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της ασφάλειας των μαθητών, των συνοδών και των εκπαιδευτικών, αποφάσισε ο Δήμαρχος Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Δήμος Βιάννου

Με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου όλες οι σχολικές Μονάδες του Δήμου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο καθώς και ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός σταθμός) θα παραμείνουν κλειστές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας

Κλειστά θα είναι και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να φέρει ισχυρές χιονοπτώσεις στην περιοχή.

Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων

Διακοπή μαθημάτων στα Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, και κλείσιμο του Βρεφικού και του Παιδικού Σταθμού λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών την Τετάρτη 31.1.2024.

Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

Δήμος Κύμης – Αλιβερίου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 30/01/2024 τα σχολεία όλων των βαθμίδων, και των
Βρεφονηπιακών, Παιδικών Σταθμών που λειτουργούν στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην περιοχή

Δήμο Χαλκιδέων

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, τα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, δεν αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα στον Δήμο.

Σε περίπτωση μεταβολής και επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.»

Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων
Διακοπή μαθημάτων στα Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, και κλείσιμο του Βρεφικού και του Παιδικού Σταθμού λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών την Τετάρτη 31.1.2024

Δήμος Τανάγρας
Λόγω της επικείμενης παγωνιάς και των εντόνων καιρικών φαινομένων που συνεχίζουν σε ορισμένες περιοχές του Δήμου, για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αύριο Τετάρτη 31/01/2024 οι σχολικές μονάδες του Δήμου Τανάγρας θα λειτουργήσουν ως εξής:

– Δημοτική Ενότητα Τανάγρας :
Όλες οι σχολικές μονάδες της Δ.Ε. Τανάγρας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστές.

– Δημοτική Ενότητα Δερβενοχωρίων

Όλες οι σχολικές μονάδες της Δ.Ε. Δερβενοχωρίων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστές.

– Στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες ( Σχηματαρίου , Οινοφύτων και Δηλεσίου) όλες οι σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια καθώς και οι Παιδικοί σταθμοί) θα λειτουργήσουν από τις 9 η ώρα το πρωί και μετά για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Δήμο Φαιστού

Σε επιφυλακή κι ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Φαιστού με αφορμή την χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του Δήμου λόγω της κακοκαιρίας “Avgi”.

Όλα τα μέσα και το προσωπικό Πολιτικής Προστασίας του δήμου βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.

Στο πλαίσιο αυτό, με νέα απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη για τη διασφάλιση μετακινήσεων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, κλειστό θα παραμείνει σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου το Εσπερινό Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις του Εσπερινού Τυμπακίου και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες:
– Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός Ζαρού.
– Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο Βοριζίων.
– Δημοτικό Σχολείο Καμαρών.
– Γυμνάσιου Ζαρού.

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Φαιστού παρακολουθεί τα φαινόμενα και θα ενημερώσει τους Δημότες κι επισκέπτες του Δήμου για ότι νεότερο.

Δήμος Άνδρου

Με τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν και αύριο 31/1 τα μαθήματα, αφού τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά , με απόφαση του Δημάρχου Άνδρου και την σύμφωνη γνώμη του Σ.Τ.Ο. της Π.Π.

Σύμφωνα με το νέο επικαιροποιημένο δελτίο καιρού συνεχίζονται και αύριο τα έντονα καιρικά φαινόμενα,
με ισχυρούς ανέμους και παγετό, με αποτέλεσμα το κλείσιμο των σχολείων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η αποφυγή ατυχημάτων.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά όπως προαναφέραμε, με τηλεκπαίδευση.

Ρέθυμνο

Με απόφαση του Δήμων Ανωγείων και Αμαρίου κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων ι του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Επίσης με απόφαση του Δήμου Μυλοποτάμου οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Ζωνιανών και Λιβαδίων, καθώς και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Λιβαδίων θα παραμείνουν κλειστοί, ενώ θα ανασταλεί η διά ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Κουλούκωνα, της Δημοτικής Κοινότητας Ζωνιανών, καθώς και του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου της Δ.Κ. Αγίου Μάμαντος.

Κλειστά θα είναι επίσης το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αρμένων.

Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι αύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις Κοινότητες Αγίας Τριάδας και Κυριακίου θα παραμείνουν κλειστά, ενώ τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στον υπόλοιπο Δήμο Λεβαδέων θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:30.

Στην Αττική

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί σε ποιους Δήμους της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Διόνυσος
Από τον Δήμο ανακοινώθηκε ότι «ΑΝΟΙΚΤΑ θα είναι αύριο Τετάρτη (31 Ιανουαρίου 2024) τα σχολεία του Δήμου Διονύσου καθώς και οι βρεφικοί-νηπιακοί σταθμοί».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cys7n5c8sr1l)

Κακοκαιρία "Avgi": Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες από την ΕΜΥ


Ο καιρός την Τετάρτη

Χιονοπτώσεις σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές της Κρήτης κατά τόπους έντονες μέχρι το απόγευμα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους στα ανατολικά τμήματα της Αττικής, στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο εντάσεως 8 και τοπικά της πρωινές ώρες 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Γενικά χαρακτηριστικά

Στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, την Εύβοια, την Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές βροχές ή χιονόνερο και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της Αττικής, στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη θα είναι κατά τοπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά -ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης, όπου στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 13 με 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα νότια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Εύβοια τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά τις πρωινές ώρες 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά τμήματα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά με τοπικές βροχές, οι οποίες στις Σποράδες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 και στις Σποράδες πρόσκαιρα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά - ημιορεινά μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cys01320kfeh)

Ο καιρός την Πέμπτη


Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις οι οποίες το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικα 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι..
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Ο καιρός την Παρασκευή


Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Χαλκιδική και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη και το Θερμαικό τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα βόρεια, όπου όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.